Robin Mobile zet rem op snelheid mobiel internet

12 januari 2014 door in Mobiel internet en Robin Mobile.

robin_simkaart_schuinEcht onbeperkt mobiel internet aanbieden is ook voor Robin Mobile moeilijk. Vorig jaar werden gebruikers zonder waarschuwing vooraf afgesloten omdat de verbinding continu openstond of omdat ze de simkaart onjuist gebruikten. Om nu misbruik, excessief of oneigenlijk gebruik tegen te gaan schroeft de provider de snelheid van twee van de drie aangeboden varianten terug bij het overschrijden van een limiet.

November 2013 introduceerde Robin Mobile drie varianten, Gewoon snel, Heel snel en Super snel, waarbij het verschil zit in de snelheid van mobiel internet en natuurlijk de prijs. Ook nu blijft de propositie ‘alles onbeperkt’, maar aan de twee duurste varianten hangen limieten die fraude moeten voorkomen. De snelheid van Super snel gaat bij een verbruik van meer dan 8.000 MB van 8,2 Mbps naar 2,0 Mbps en bij overschrijding van 11.000 MB in dezelfde maand zelfs naar 800 Kbps. Voor de Heel snel-variant geldt een limiet van 3.000 MB, bij overschrijding gaat de snelheid van 2,0 Mbps naar 800 Kbps. Bij aanvang van een nieuwe periode wijzigt de snelheid automatisch weer naar het originele aantal MB’s per seconde. De limieten van 8.000 en 3.000 MB zijn gebaseerd op het gemiddelde dataverbruik van ongeveer 500 MB per maand

Regels

Zoals aangegeven hanteert Robin Mobile wel spelregels om ervoor te zorgen dat gebruikers geen hinder ondervinden van mensen die het mobiele netwerk gebruiken voor andere zaken dan waar het voor is bedoeld. Onbeperkt is echt onbeperkt als gebruikers zich aan regels houden, zoals bijvoorbeeld de simkaart alleen gebruiken voor een telefoon en/of tablet en voorkomen dat de internetverbinding langdurig op hoge downloadsnelheid openstaat. De mobiele telefoon gebruiken als hotspot om via je tablet te internetten mag, zodat je naar hartenlust en in alle redelijkheid je mobiele activiteiten kunt uitvoeren.

De vraag die blijft: is echt onbeperkt dan wel echt onbeperkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ook KPN werkt aan gratis chatdienst

Het succes van WhatsApp lijkt niet te stuiten en biedt met de chat-app een dienst waar de providers van mobiele...

Sluiten