Privider oplossing voor privacyprobleem?

14 april 2014 door in Algemeen en Prepaid.

CameraVandaag is Privider.com van start gegaan. Een nieuwe provider die anoniem bellen, mailen en chatten aanbiedt. Maar ook reserveren, bestellen en shoppen behoort tot de mogelijkheden. Een account maken is gratis en betalen voor afgenomen diensten doet de klant via een prepaidtegoed. De initiatiefnemers verwachten vijf- tot tienduizend klanten. Is dit dé oplossing voor het privacyprobleem?

Vorige week schreven we over het feit dat openbare WiFi-netwerken soms letterlijk openbaar zijn. En er was aandacht voor Facebook, dat het begrip privacy soms wel erg ruim hanteert. Privider.com is een anonieme provider die onafhankelijk van de bestaande telecomaanbieders opereert. Telefoonnummers die via Privider worden gebeld zie je niet terug op het beloverzicht van de bestaande aanbieder.

Hoe werkt het?

Via de website maak je een account aan. De persoonsgegevens zijn niet bekend en alle diensten zijn zo ingericht dat ze optimale privacy en discretie bieden. Privider raadt aan om bij het gebruikmaken van het account via de website de browsergeschiedenis te wissen of gebruik te maken van de ‘privé’ browser die je besturingssysteem biedt. Het prepaidtegoed is aan te schaffen bij Halfords en de benzinestations van Texaco, BP, Avia en Total en via iDeal. Met het tegoed kun je niet alleen bellen, maar ook betalen bij de aangesloten partners. Deze betalingen zie je niet terug op bankafschriften omdat ze van het vooraf aangeschafte tegoed afgaan.

Voor een oproep naar een vast of mobiel nummer rekent Privider € 0,39 per minuut. De minuten worden naar boven afgerond. Bellen naar nummer over de grens is nog niet mogelijk. Het bellen naar 09xx-nummers is alleen mogelijk met tussenkomst van de Assistant. Het bellen van de Assistant kost ook € 0,39 maar chatten is gratis. Een sms kost € 0,14 en voor e-mailen tot 5 GB betaal je € 15,00 per jaar, tot 10 GB kost het € 25,00. De prijs van reserveringen hangt af van het type boeking.

Maar hoe zit dat met mensen die minder goede bedoelingen hebben? Ook daar is aan gedacht. Bij misbruik wordt assistentie verleend aan de politie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ben verlaagt prijzen maandelijks opzegbare sim only abonnementen

Voor aankomende maandag staat er een nieuwe ronde prijsverlagingen bij Ben in de planning. Daarmee wil de provider nog meer...

Sluiten