Prijsvechten op sim only-markt

16 augustus 2013 door in Sim Only en Simpel en Simyo.

prijsverlagingDe sim only-markt is er een voor prijsvechters en is dan ook voortdurend in beweging. Simyo, de sim only-dochter van KPN, lanceerde een nieuwe campagne en voerde wijzigingen door in het assortiment. Hi, eveneens KPN, en Simpel van T-Mobile pasten de afgelopen weken het assortiment aan.

Simyo lanceerde in juli de campagne Baas in eigen Bundel waarmee het vooral laat zien dat de abonnees de touwtjes zelf in handen hebben. In het kader van deze vrijheid voor de klant paste de aanbieder de looptijd van de sim only-abonnementen en bundels aan. De looptijd van twee jaar is gewijzigd naar één jaar. De klant heeft nu de keuze uit looptijden van één maand of één jaar. Deze week schrapte Simyo het starttarief van 10 cent per gesprek, berekent de gesprekstijd per minuut in plaats van per seconde en biedt een nieuwe postpaidbundel aan van 2,5 GB met een snelheid van 14,5/2 Mbps voor 17,50 euro per maand. Tot slot is de prepaidbundel van 200 MB van 10 euro per maand gewijzigd in 250 MB voor 7,50 euro, de looptijd blijft één maand.

Hi

Afgelopen week wijzigde Hi het sim only-assortiment dat nu alleen nog bestaat uit abonnementen met bundels voor bellen en onbeperkt sms’en. De variant Hi sim only 1000 is uit het assortiment, dat nu nog vier varianten telt: Hi sim only 500, 300, 150 en 75. De tarieven blijven gelijk.

Simpel

Ook Simpel veranderde het aanbod. Het abonnement Simpel sim only 800 is geschrapt, maar met Simpel data 2000 voor twintig euro per maand werd een internetbundel toegevoegd. Met alle internetbundels kunnen klanten onbeperkt sms’en. Door het verwijderen van de kleinste bundel biedt deze provider met SMS Onbeperkt nog één sms-bundel aan en die kost vijf euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Belminuten het duurst in Nederland

De Europese Commissie deed onderzoek naar de kosten van mobiel bellen binnen de Europese Unie (EU). Voor dezelfde diensten worden...

Sluiten