Omzetdaling en minder klanten voor Vodafone NL

22 mei 2014 door in Vodafone.

Geen naamVodafone Nederland heeft een matig jaar achter de rug. Het boekjaar, dat in maart eindigde, bleek een jaar waarin fors minder omzet werd behaald dan in voorgaande boekjaren. Dat meldt Vodafone bij de publicatie van haar jaarcijfers. De Nederlandse tak van het Britse concern boekte een omzet die 5,6 procent lager uitviel dan vorig jaar. Kwam er vorig boekjaar nog 1,856 miljard euro binnen bij Vodafone, dit jaar was dat slechts 1,741 miljard.

Aantal klanten
Ook het aantal klanten daalde ten opzichte van vorig boekjaar. Zag de telecomprovider vorig jaar nog 5,298 miljoen klanten gebruikmaken van hun diensten, dit jaar liep dat aantal met een daling van 0,6 procent terug tot 5,267 miljoen gebruikers. Het operationeel resultaat (EBITDA) kwam uit op 672 miljoen euro uit, tegen 733 miljoen een jaar eerder.

Vanwege de dalende omzet en het minder aantal klanten is ook de omzet per klant teruggelopen. De daling is vooral zichtbaar bij prepaidklanten, maar ook het aantal klanten met een data-abonnement liep terug.

Tegenvallende resultaten
Vodafone wijt de tegenvallende resultaten onder andere aan de economische omstandigheden, effecten van regulering van de telecomsector en een ingezakte prepaidmarkt. Sinds vorig jaar worden gesprekken weer per seconde afgerekend in plaats van per minuut. Omdat providers nu niet meer naar boven kunnen afronden, kost dat omzet.

Stijging datagebruik
Opvallend is ook de enorme stijging van het datagebruik van Vodafone-klanten. Er is het afgelopen boekjaar voor 12,1 miljoen GB aan data verbruikt. Door de 7,0 miljoen GB aan data van vorig jaar komt dat neer op een stijging van maar liefst 73,7 procent.

De uitrol van 4G verloopt wel naar verwachting. Op dit moment heeft de provider een 4G-dekking van 60 procent kunnen realiseren. Het bedrijf hoopt de dekking in september landelijk te kunnen maken.

Omzet Vodafone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Onderzoek: Ben goedkoopste aanbieder maandelijks opzegbare abonnementen

Als vergelijker willen we uiteraard zo veel mogelijk facetten van de verschillende sim only abonnementen onder de aandacht brengen. Deze...

Sluiten