Omzet T-Mobile in tweede kwartaal gedaald

11 augustus 2014 door in T-Mobile.

T-MobileDe omzet van telecomprovider T-Mobile is in het tweede kwartaal van 2014 licht gedaald. Dat blijkt bij de presentatie van de cijfers van de provider. Ook het aantal klanten is afgenomen. Het is zelfs het zevende kwartaal op rij dat het klantenbestand van T-Mobile kleiner wordt. Het aantal klanten met abonnementen is wel licht gestegen.

Omzet
De omzet van T-Mobile is met 1,8 procent gedaald tot 379 miljoen euro. Dat is flink minder dan vorig kwartaal. Toch is de provider niet ontevreden. De brutowinst kwam dit kwartaal namelijk uit op 150 miljoen euro, en ook het dataverbruik steeg fors. Mark Klein, CEO van T-Mobile Nederland, geeft dan ook aan blij te zijn met de cijfers:
“De totale markt blijft verder afnemen en dat raakt vanzelfsprekend ook T-Mobile.” “Maar onze operationele kosten zijn lager dan ooit tevoren, waardoor we kunnen blijven investeren in onze kernactiviteiten: netwerk en service. Ik ben tevreden dat deze investeringen ook steeds duidelijker beginnen uit te betalen gezien het stabiele aantal loyale abonnementsklanten.”

Klanten
In totaal beschikt T-Mobile Nederland nu over zo’n 4,277 miljoen klanten. Dat zijn er ongeveer 66.000 minder dan vorig kwartaal, en maar liefst 284.000 minder dan in het tweede kwartaal van 2013. De daling is voornamelijk het gevolg van het afnemende aantal prepaidklanten. Waren er vorig jaar nog 1,476 miljoen klanten die gebruik maakten van prepaid, dat aantal is gedaald naar 1,176 miljoen dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Telfort voert wijziging door in abonnementen

Telfort heeft zijn aanbod voor sim only-abonnementen aangepast. De telecomprovider gaat in het vervolg minder bundels gebruiken, maar komt wel...

Sluiten