Nucleaire top vraagt extra capaciteit

14 maart 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

telecommunication-tower-1438369-mEind van de maand is Den Haag in rep en roer als daar op 24 en 25 maart de Nuclear Security Summit (NSS) plaatsvindt. Door de komst van 48 wereldleiders gaat de stad zo’n beetje op slot. De wereldleiders worden begeleid door ongeveer vijfduizend delegateieleden en gevolgd door drieduizend journalisten. Die willen ook allemaal gebruik maken van het mobiele netwerk, dus tijd voor actie!

Voor de nucleaire top in maart worden ongekende veiligheids- en verkeersmaatregelen genomen. Het advies is om op maandag 24 en dinsdag 25 maart niet naar dit deel van de Randstad te komen, als je er niet per se hoeft te zijn. De top vraagt niet alleen veel beveiliging, ook de mobiele netwerken krijgen het zwaar te verduren. In korte tijd zijn er heel veel meer mensen in een klein gebied samen. Al die mensen willen ook wel eens naar huis bellen en natuurlijk gewoon hun werk doen. De grote providers hebben aangegeven dat ze er klaar voor zijn.

Capaciteit

T-Mobile heeft drie mastlocaties gemoderniseerd waardoor ook de capaciteit is vergroot en de dekking in en rond de conferentielocatie World Forum is verbeterd. De provider biedt daarmee klanten én gasten, waaronder Barack Obama, de mogelijkheid om probleemloos gebruik te maken van het mobiele netwerk. KPN en Vodafone plaatsen een extra mast in het Stadhoudersplantsoen. KPN zorgt ook voor extra capaciteit op het bestaande netwerk en Vodafone plaats een extra mast in het World Forum.

Ervaring

De providers hebben vorig jaar de nodige ervaring op kunnen doen met het opvangen van pieken in het mobiel verkeer tijdens de kroning van koning Willem-Alexander. Toen verliep alles gladjes. Mochten zich tijdens de top in Den Haag toch calamiteiten voordoen, dan zitten er teams klaar om direct actie te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiele trends in beeld

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Als we ergens moeten wachten val je...

Sluiten