Nog jaar gratis internet in NS-intercity’s

24 april 2013 door in Mobiel internet en T-Mobile.

T-Mobile wifi bij NSGratis draadloos internet in de trein voorziet in een behoefte. Reden voor de NS en T-Mobile om het aanbieden van deze dienst in intercity’s nog een jaar voort te zetten. Op 22 april ging de driehonderdste ‘wifi-intercity’ rijden en in de loop van het jaar worden ook de overige 65 intercity treinstellen voorzien van draadloos internet. Ook zijn er plannen om het draadloos dataverkeer op grote treinstations mogelijk te maken.

NS en T-Mobile besloten om de overeenkomst die sinds 2010 liep, met een jaar te verlengen. Inmiddels zijn de 300 treinstellen ook voorzien van het ICT-platform OBIS dat naast het gratis internet zorgt voor reisinformatie en NS-televisie op de schermen in de intercity’s.

Service

“Met de inbouw van dit systeem verhogen we de service aan de klant nog verder. Door mobiel internet in de trein kunnen reizigers bijvoorbeeld onderweg eenvoudig hun mail checken of van het laatste nieuws op de hoogte blijven. Ook zie je in één oogopslag op de schermen de overstapmogelijkheden of de aankomsttijden. In toenemende mate laten we daarnaast ook filmpjes met handige informatie over reizen met NS zien”, aldus Ingrid Thijssen, directeur van NS Reizigers. Het is een service die alleen in de intercity treinstellen wordt aangeboden en die voorziet in een flinke behoefte. In januari 2011 kwamen er nog maar 140.000 sessies tot stand, in december 2011 waren dat er 663.000. In februari van dit jaar was dit opgelopen naar 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten. In de loop van 2013 worden alle intercity’s voorzien van het OBIS-platform.

Stations

In maart maakte de NS bekend gratis internet niet te beperken tot de treinstellen. Er zijn vergevorderde plannen om ook de grote treinstations van gratis internet te voorzien, te beginnen met Hollands Spoor en Den Haag Centraal. Het zal wel geen toeval zijn dat dit bij het hoofdkantoor van T-Mobile om de hoek is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Nieuwe toezichthouder verwacht meer concurrentie in mobiele telefonie

Sinds 1 april verenigt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) diverse consumentenorganisaties. Eén van de speerpunten van de nieuwe toezichthouder...

Sluiten