Nieuwe My Vodafone-app maakt datagebruik concreter

10 april 2014 door in Vodafone.

My VodafoneMet een update van de My Vodafone-app wil Vodafone het datagebruik van internetgebruikers concreter maken door te laten zien wat je deze maand nog exact te besteden hebt. Als je in de vernieuwde app op het databolletje tapt krijg je in een handig overzicht te zien hoeveel je nog van bepaalde diensten gebruik kunt maken. Zo is er duidelijk aangegeven hoeveel WhatsApp-berichtjes je nog kan versturen en hoeveel minuten je nog video’s op YouTube kunt bekijken. Daarnaast geeft de app ook aan hoeveel je nog gebruik kunt maken van Google Maps, hoeveel minuten je nog muziek kunt luisteren op Spotify en hoeveel internetsites je nog kunt bezoeken in je browser.

Schattingen
Uiteraard berusten veel van deze cijfers op schattingen. Vooral bij je webbrowser is het niet te zeggen hoeveel sites er nog kunnen worden bezocht. Sommige sites verbruiken nu eenmaal veel meer data dan andere sites. De cijfers zijn dan ook geen harde getallen. De nieuwe functie is door Vodafone vooral neergezet om mensen inzicht te geven in wat er mogelijk is met het aantal resterende MB’s. Men wil de gebruiker context bieden bij hun dataverbruik. Veel internetgebruikers hebben geen idee wat er met 100MB kan worden gedaan. Vaak wordt het dan ook pas achteraf duidelijk hoeveel een bepaalde app aan data heeft verbruikt. Voor gebruikers die dat van tevoren willen weten biedt deze app van Vodafone uitkomst.

Update
De My Vodafone-app werd begin dit jaar voor iOs en Android al van een geheel nieuw uiterlijk voorzien. Er kwam daar toen veel kritiek op. Vodafone heeft daarom in een nieuwe update de kritiekpunten verbeterd of veranderd. Daarnaast hebben ze er bij de vandaag verschenen update voor het eerst in lange tijd weer een nieuwe functie aan toegevoegd. De app biedt voortaan ook ondersteuning voor flexibele data-abonnementen.

Een overzicht van alle apps, ook als je geen Vodafone gebruikt, vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Telfort introduceert CombiVoordeel

Telfort komt met korting voor klanten die zowel over een mobiel abonnement als over een interactieve TV beschikken. Onder de...

Sluiten