Nieuwe internationale internetbundels bij KPN en Hi

1 mei 2013 door in Hi en KPN.

Bellen in EuropaKPN en Hi introduceren met ingang van vandaag nieuwe bundels voor goedkoper mobiel internetten in het buitenland. Met dag- en maandbundels hebben en houden consumenten meer overzicht.

Waar eerder Tele2 al een pleidooi hield voor lagere prijzen voor mobiel internet in het buitenland, willen nu ook KPN en Hi het zogenaamde data-roaming makkelijker, goedkoper en aantrekkelijker maken. Met ingang van 1 mei komen er dagbundels beschikbaar die praktisch zijn voor een weekend of een mid-week weg én bundels voor bellen buiten Europa.

Dagbundels

KPN en Hi bieden dagbundels voor gebruik binnen en buiten Europa. Als de bundel op is, gaat het buitenbundeltarief van het betreffende land gelden. De volgende dag kan er een nieuwe dagbundel worden afgesloten.

Internet Dagbundel EU: € 2,50 / 15 MB

Internet Dagbundel Wereld: € 5,00 euro / 4 MB

Maandbundels

Naast dagbundels zijn er maandbundels voor het ‘verre buitenland’. Met deze bundels bieden KPN en Hi aanzienlijk goedkopere prijzen dan de ‘losse’ data-roamingtarieven, € 1,25 versus 10,00 euro per MB. Als de bundel op is, kan er meteen een nieuwe worden afgesloten.

Internet Maandbundel EU: € 10,00 per kalendermaand / 100MB

Internet Maandbundel Wereld: € 30,00 / 25 MB

Om verrassingen na verblijf in het buitenland te voorkomen, verplichtte de Europese Commissie providers al om hun klanten actief te waarschuwen bij het naderen van hun datalimiet. Voor zowel de nieuwe dag- als maandbundels geldt dan ook dat er bij 80% en 100% gebruik van de bundel automatisch een melding per SMS wordt gestuurd, om te voorkomen dat er ongemerkt te veel kosten worden gemaakt. Ook geldt, conform de EU-richtlijnen, de automatische afsluiting bij een bedrag van € 60,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Geen problemen mobiel verkeer tijdens kroning

Er werden gisteren veel mensen verwacht in Amsterdam, dus hadden de aanbieders van mobiele telefonie de nodige voorzorgen genomen. Het...

Sluiten