Nieuwe abonnementen bij Vodafone

21 februari 2013 door in Sim Only en Vodafone.

vodafoneSinds vorige week gaan er hardnekkige geruchten dat Vodafone vanaf 4 maart onder de naam Red nieuwe sim only-abonnementen aan gaat bieden waarbij aanschaf van een telefoon op afbetaling mogelijk is. Vodafone maakt daarmee onderscheid tussen de bedragen voor abonnement en toestel.

Bij deze abonnementsvormen gaat het niet om een leaseconstructie zoals bij KPN, Hi en Telfort, waar het toestel eigendom van de provider blijft en aan het eind van het abonnement wordt teruggegeven of tegen de oorspronkelijke aanschafwaarde door de klant wordt gekocht. Bij Vodafone is het toestel meteen van de klant en wordt de maandelijks afbetaling bepaald door de prijsklasse waarin de telefoon valt.

Drie vormen

Volgens de geruchten, die bevestigd noch ontkend worden door Vodafone, komen er drie varianten met en twee zonder databundel.

Nieuwe Vodafone Red abonnementenVoorlopige prijs
400 belminuten/sms’jes + 500 MB per maand€ 44,00
onbeperkt bellen/sms’en + 1 GB per maand€ 49,00
onbeperkt bellen/sms’en + 4 GB per maand€ 65,00

De derde versie wordt in een later stadium misschien een 4G-abonnement. Van de versies zonder databundel doen nog geen prijzen de ronde.

Prijs

De prijs van de telefoon wordt bepaald door de categorie waarin Vodafone ze indeelt. Bij variant 1 hoort bijvoorbeeld een gratis HTC Desire X uit de B-klasse of een Galaxy S III uit de D-klasse waarvoor € 10,00 per maand wordt betaald. Dat strookt met het verhaal dat klanten bij de abonnementen de goedkoopste toestellen zonder bijbetaling kunnen krijgen. Tegen bijbetaling kan dus een duurdere telefoon worden aangeschaft. Het duurste toestel, een iPhone 5, kost ongeveer 15 euro per maand extra.

Vodafone voert Red al in diverse landen als merknaam, wat het gerucht voedt dat deze naam en vormen dus ook op korte termijn in Nederland worden geïntroduceerd.

Als laatste laat Tweakers weten dat Vodafone bij deze nieuwe abonnementsvormen de mogelijkheid gaat bieden om een extra simkaart aan te schaffen die in een 3g-tablet gebruikt kan worden. De extra kaart, een kopie van de simkaart die in de smartphone zit, zou 5 euro gaan kosten en komt met 200MB extra ruimte op de databundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mijn kind een mobiel: Is sim only een oplossing?

Onze kinderen raken steeds jonger vertrouwd met de 'nieuwe media'. Een kind van 3 vindt moeiteloos de muziekjes op een...

Sluiten