Nieuwe aanbieder Robin Mobile: revolutie?

7 mei 2013 door in Mobiel internet en Robin Mobile.

Robin MobileMet ingang van 1 juni verschijnt er een nieuwe sim only aanbieder op het toneel. Robin Mobile gaat dan onbeperkt bellen, sms’en én mobiel internet binnen Nederland aanbieden voor € 39,95 per maand. Deze nieuwe provider streeft naar een transparantere telecommarkt. Lukt het deze moderne Robin Hood om de bestaande conventies op te schudden?
Wilfred Rottier veroordeelt het gebrek aan transparantie en vernieuwing op de Nederlandse telecommarkt en richt daarom Robin Mobile op. Het sim only aanbod van Robin Mobile komt alleen online beschikbaar en klanten kunnen per maand opzeggen.

Voor bellen in en naar het buitenland en naar servicenummers moet wel een prepaidbundel van € 14,95 worden aangeschaft die onbeperkt geldig blijft. Hoelang er voor dit bedrag gebeld en ge-sms’t kan worden is nog niet bekend. Er geldt geen Fair Use Policy. Uiteraard wordt fraude wel tegengegaan, bijvoorbeeld als een telefoon als hotspot wordt gebruikt. De nieuwkomer gaat gebruik maken van het KPN-netwerk omdat dat het meest betrouwbaar en geavanceerd is.

Robin

De naam is niet toevallig gekozen, die verwijst naar Robin Hood, de bekende held die wat hij stal van de rijken aan de armen gaf. Rottier daarover: “Robin Mobile accepteert niet langer dat het volk benadeeld wordt en gelooft niet dat consumenten gebaat zijn bij het afsluiten van langdurige contracten en abonnementen. Het is niet acceptabel dat consumenten de dupe worden van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders.” Toch is prijs niet de belangrijkste factor voor Rottier, hij wil vooral een transparant product aanbieden dat geen schimmige tariefverhogingen kent zoals die er zijn bij huidige aanbieders als klanten gebruik maken van diensten buiten hun bundel. “Het gaat ons niet om de prijzen, maar om het systeem.”

Toekomst

Rottier erkent dat mobiel internet een belangrijke pijler is voor Robin Mobile. Zeker omdat de gevestigde providers wel onbeperkt bellen en sms’en aanbieden, maar mobiel internet alleen in bundels. Robin Mobile garandeert een theoretische snelheid van 7,2 Mbps zonder FUP. Zoals eerder aangegeven begint Robin Mobile als sim only-aanbieder maar Rottier sluit niet uit dat er in de toekomst ook telefoons worden aangeboden als daar vraag naar is. Ook is er voorlopig geen 4G-aanbod, maar ook dat kan later volgen.

Wat denk jij, gaan andere providers het voorbeeld van Robin Mobile volgen waardoor de markt transparanter wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Nieuwe internationale internetbundels bij KPN en Hi

KPN en Hi introduceren met ingang van vandaag nieuwe bundels voor goedkoper mobiel internetten in het buitenland. Met dag- en...

Sluiten