Nederlandse klanten betalen maandelijks meest bij Vodafone

11 november 2015 door in Vodafone.

VodafoneVodafone verdient gemiddeld per klant per maand het meeste in Nederland. Dit is een van de interessante nieuwtjes die naar buiten kwamen tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Daarnaast neemt ook het datagebruik bij Vodafone toe, een trend die we overal wel tegenkomen.

Vodafone maandelijkse kosten

In Nederland verdient Vodafone dus gemiddeld het meeste per klant. In Nederland betalen de klanten namelijk gemiddeld 33 euro per maand. Naast Nederland is Vodafone nog actief in tal van andere landen. Zo betalen onze Oosterburen gemiddeld 25 euro per maand. Daarbij moet wel gezegd worden dat de omzet van Vodafone in Duitsland vele malen hoger ligt dan in Nederland. In Duitsland heeft Vodafone namelijk ruim 30 miljoen klanten (oftewel 750 miljoen euro), waar 5 miljoen Nederlanders bij Vodafone zitten (165 miljoen euro).

Toename datagebruik Vodafone

Verder laat Vodafone ook nog weten dat het datagebruik weer is toegenomen. Afgelopen kwartaal hebben de Nederlandse Vodafone klanten ongeveer 9,3 TB aan data gebruikt. Een kwartaal eerder werd er nog 7,3 TB aan data gebruikt. Ook blijven we in Nederland lekker veel met elkaar bellen. Uit cijfers van Vodafone blijkt dat het aantal gebruikte belminuten in het afgelopen kwartaal ook weer is gestegen. Waar dit in het tweede kwartaal van dit jaar nog op 2,5 miljard minuten lag, was het derde kwartaal goed voor 2,7 miljard minuten. Het lijkt er vooralsnog dus nog niet op dat we in Nederland minder gaan bellen, ook al bestaan er functies als bellen via Whatsapp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Klanten T-Mobile in Nederland stijgt weer

T-Mobile heeft de kwartaalcijfers van kwartaal drie bekend gemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat het aantal abonnees van T-Mobile licht...

Sluiten