MTV Mobile van KPN naar T-Mobile

17 januari 2013 door in KPN en T-Mobile.

mtv-mobile-logoDrie jaar lang vormden MTV Mobile en Hi een paar, maar in goed overleg is besloten om per 15 februari uit elkaar te gaan. MTV Mobile (MM) heeft in T-Mobile een nieuwe exclusieve partner gevonden. De nieuwe samenwerking gaat op 18 februari in. Bestaande MTV Mobile-gebruikers gaan onder de voorwaarden die golden voor MTV Mobile over naar Hi.

Een match made in heaven? Zo zou je het kunnen stellen. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie-ondernemingen in de wereld. Het is toonaangevend op het gebied van mobiel internet en MTV Mobile heeft als entertainmentmerk een sterke positie onder jongeren. Een doelgroep die veel gebruik maakt van mobiel internet. De ‘MTV Under the Thumb’ app voor iPhone en Android telt bijvoorbeeld al 240.000 downloads.

Aanwinst

MTV Mobile is dus een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod van T-Mobile. De combinatie van MTV shows, exclusieve experiences en entertainmentnieuws verlenen het telefoniebedrijf een onderscheidende positie binnen de telecommarkt. De meerwaarde zit ‘m vooral in het ‘on demand’ bekijken van actuele shows én MM-gebruikers en de app-gebruikers hebben als eerste toegang tot de nieuwste shows. Vice versa biedt de samenwerking MM de kans om het merk verder te ontwikkelen op de Nederlandse markt. Het merk heeft 1 miljoen klanten en is behalve in Nederland ook actief in België, Duitsland, Zwitserland en Polen.

Overlap

Hoewel MM een succesvol merk is, heeft het voor Hi in de afgelopen jaren de meerwaarde verloren. De doelgroepen van MM en Hi zijn steeds meer gaan overlappen, het voortzetten van twee merken voor dezelfde doelgroep is voor Hi niet logisch. Het merk Hi blijft onverminderd gefocust op de jongerenmarkt in Nederland.

Of MTV Mobile onder het vaandel van T-Mobile ook sim only abonnementen gaat aanbieden, is op dit moment nog niet bekend. Mocht dat het geval zijn, dan zullen wij deze uiteraard opnemen in onze vergelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gaan Europese telecombedrijven samenwerken?

Het is allemaal nog in een pril stadium, maar er zijn bewegingen gaande tussen grote Europese telecombedrijven om te komen...

Sluiten