Meer dataverbuik Nederland 2019
19 december 2019 door in Algemeen en T-Mobile

ACM Telecommonitor 2019 dataverbruikNederlanders gebruiken gemiddeld 3 GB aan data per maand. Daarmee stijgt het dataverbruik in het eerste helft van 2019 meer dan verwacht. Het aantal belminuten daalt en Nederlanders combineren vaker diensten zoals mobiele telefonie met internet en televisie. Dataverbruik stijgt al jaren. De stijging van 18 procent in het eerste halve jaar is veel meer dan voorheen.

Uit de ACM Telecommonitor is gebleken dat Nederlanders meer data verbruiken met hun smartphone. Dat is de conclusie van de Autoriteit Consument & Markt. De autoriteit heeft de eerste helft van 2019 onderzocht en meldt dat het gemiddelde verbruik is gestegen naar 3 GB per maand.

Meer dataverbuik in 2019

Elk kwartaal onderzoekt de ACM wat er gebeurd in de Telecom. Uit het onderzoek van de autoriteit blijkt dat de omzet in de telecom verder onder druk staat. In de eerste twee kwartalen van 2019 daalt de omzet in de telecom opnieuw. Het aantal belminuten in de eerste twee kwartalen van 2019 is lager dan het aantal in 2018. Gek genoeg werden er meer smsjes verstuurd. Waarschijnlijk is dat omdat meer sim only providers onbeperkt smsjes aanbieden. Een smsje is daardoor relatief goedkoop. De stijging van data is onverwacht hoog. Al jaren stijgt het verbruik van data, maar in de eerste helft van 2019 is de stijging 18 procent. Nederlanders gebruiken gemiddeld 3 GB in de maand en dat is veel.

Het gebruik van de vaste telefoonlijn daalt en die trend is al langer zichtbaar. Veel providers zoals Vodafone, KPN en T-Mobile bieden flinke korting wanneer je diensten combineert. Hierdoor stijgt het aantal gecombineerde bundels van mobiele abonnementen met een vast abonnement. Meer Nederlanders combineren hun sim only abonnement met bijvoorbeeld internet, televisie en/of vaste telefonie.

Marktaandeel Sim only providers

In Nederland zijn er sinds dit jaar nog maar drie grote providers met een eigen netwerk. De andere providers maken gebruik van een ander netwerk. De grootste drie zijn KPN, T-Mobile en Vodafone. Op basis van dataverbuik is T-Mobile de marktleider. Niet zo gek natuurlijk aangezien T-Mobile samen met Tele2 de populaire Unlimited abonnementen aanbied. Pas sinds kort biedt ook KPN onbeperkte databundels.

De stijging in dataverbruik zagen wij afgelopen jaar ook terug in de sim only bundels. Ook budget sim only providers zoals Lebara en Simpel bieden steeds ruimere databundels.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only