Mobiel internet fors duurder, wat nu?

16 augustus 2011 door in Mobiel internet.

Door het toenemende gebruik van mobiel internet, ook als vervanging van bestaande belbundels en tekstberichten, is het voor de telecom aanbieders niet meer mogelijk om onbeperkt mobiel internet tegen een bedrag rond de 10 euro aan te bieden. Dat zeggen immers de grote providers KPN, Vodafone en T-Mobile.

mobiel internetAls gevolg daarvan hebben enkele grote spelers reeds hun prijzen aangepast, of al aangekondigd dit ook te gaan doen. Vodafone beet het spits af en heeft per 1 augustus 2011 de prijzen verhoogd. Afhankelijk van je verbruik kunnen de internet tarieven flink de pan uit rijzen. De datalimieten worden sterk naar beneden bijgesteld, wil je meer gebruiken dan zul je daarvoor dus ook in de buidel moeten tasten.

T-Mobile heeft per 15 augustus de nieuwe ‘Smart’ abonnementen gelanceerd, waarbij internet uit dezelfde bundel als bellen en SMS komt. T-Mobile biedt hierbij naar eigen zeggen nog wel ‘onbeperkt internet voor een vaste prijs’, maar dit betreft enkel een (aardig ruime) bundel van 800MB. Dit zal voor de meeste mensen wellicht genoeg zijn, maar is feitelijk natuurlijk niet onbeperkt. Op dit moment is het het goedkoopst om een T-Mobile voordeelsim abonnement af te sluiten, hierbij is het nog wel mogelijk om de oude ‘onbeperkt internet’ bundel voor € 9,95 af te sluiten.

Bij KPN en dochter Hi gaan de abonnementen per 5 september 2011 op de schop. Ook daar zullen de datalimieten drastisch omlaag gaan, of je maandbedrag drastisch omhoog.

Wat dan wel?
Momenteel lijkt het erop dat enkel de grote providers de prijzen omhoog gooien, terwijl de prijsvechters (zoals Simyo en Ben) nog altijd de bestaande bundels blijven aanbieden. Sterker nog, deze prijsvechters (dochter van respectievelijk KPN en T-Mobile) geven nu 50% korting op hun databundels. Voor slechts € 4,95 kun je 1GB aan data verslinden. Ook Telfort zal pas in 2012 haar prijzen verhogen, dus als je nu kunt afsluiten ben je nog mooi goedkoop uit.

Mocht je wel bij één van de grote 3 een abonnement willen afsluiten, dan lijkt T-Mobile over het algemeen de goedkoopste optie. Voornamelijk doordat het daar ook mogelijk is om met minder belminuten en meer data een passend sim only abonnement te kiezen, kun je veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel internet voor laptop of tablet

Naast mobiel internet voor je GSM kun je uiteraard ook met je laptop of tablet gebruik maken van mobiel internet....

Sluiten