Dalende groei aantal Tele2-klanten

25 oktober 2014 door in Tele2.

Tele2Tele2 blijft groeien: het laatste kwartaal zijn er 26.000 nieuwe klanten bijgekomen. Toch moet het 4G-netwerk van Tele2 moet er maar snel komen. Dat zegt Tele2 zelf, want de provider ziet dat de groei van haar aantal mobiele klanten afneemt. Ze komen nog wel, maar het zijn er minder dan voorheen. 

Afgelopen week presenteerde Tele2 haar  kwartaalcijfers. In Nederland zijn er 26.000 nieuwe mobiele klanten bijgekomen, volgens Tele2 zelf deels te danken aan de introductie van nieuwe, versimpelde sim-only abonnementen in september. Daarmee staat de teller mobiele klanten in ons kikkerlandje nu op 791.000.

4G-netwerk cruciaal
Tele2 ziet het nog niet gerealiseerde 4G-netwerk als een ‘cruciale factor’ voor de komende tijd om de groei weer op te pakken. Daar is de provider al zo’n twee jaar mee bezig. Op dit moment wordt het netwerk vooral intern getest en zijn er geen concrete aanwijzingen wanneer het 4G-netwerk uitgerold wordt.

Samsung is al tevreden over het 4G-netwerk en heeft zijn approval reeds gegeven. Zodra het netwerk beschikbaar is kunnen Samsung-telefoons met 4G-ondersteuning er gebruik van maken. Of meer fabrikanten al groen licht hebben gegeven, is niet bekend.

Openstellen
Het 4G-netwerk openstellen doet de provider niet zomaar. Voordat dat gebeurt, wil Tele2 zichzelf verzekeren dat het 4G-netwerk een grote dekking heeft. Ook zullen er masten gedeeld worden met T-Mobile op locaties waar Tele2 er zelf geen kan realiseren.

Uiteindelijk wordt het 4G-netwerk het enige wat Tele2 heeft. Als klanten geen bereik hebben, vallen zij terug op het 3G- of 2G-netwerk van T-Mobile. Ook nu gebruikt Tele2 nog het T-Mobile-netwerk voor hun mobiele klanten (alleen niet voor 4G).

Tele2-abonnementen
De klanten die er afgelopen kwartaal nog bij zijn gekomen, zijn volgens de provider deels te danken aan de introductie van de nieuwe Tele2-abonnementen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
UPC Mobiel: sim-only voor de hele familie

UPC zal eind dit jaar met een set van drie sim-only abonnementen op de markt komen voor de hele familie. Dat zal...

Sluiten