Merendeel mobiele abonnementen biedt onbeperkt sms

1 november 2014 door in Algemeen.

73c82a8ca3defbe05bc7a6b2fa7bd7ec83ea7a302ef0f6e2dc096405a71211b3Eerder schreven we dat providers grote verliezen maken door het verminderde gebruik van de bel- en sms-functie, nu al traditioneel te noemen. Uit een groot onderzoek van Telecompaper blijkt dat het merendeel van de mobiele abonnementen een onbeperkt sms-bundel aanbiedt. Het onderzoek werd verricht onder operatoren en hun sub-brands in zestien landen in West-Europa.

Meer dan 4000 abonnementen
Om precies te zijn: het gaat om 58 procent van de mobiele abonnementen die worden aangeboden in die West-Europese landen. Alsof WhatsApp nog moet worden uitgevonden. Er zijn meer dan 4000 abonnementen bekeken van in totaal 72 operators.

Ook zit bij 57 procent van alle onderzochte abonnementen een databundel van meer dan 500 MB. 21 procent van het totale aantal biedt een belbundel van 1000 of meer gratis sms’jes.

28 procent van alle onderzochte abonnementen zijn de zogenaamde unit-based bundels: daar krijg je per maand een aantal eenheden te besteden en die kun je zowel opmaken aan bellen, sms’en of data.

Vrij uniek
Van de vele onderzochte abonnementen worden er aardig wat aangeboden in Nederland, ongeveer 1600. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen hoeveel belminuten, sms’jes en data je per maand wilt hebben en dat is in Europa vrij uniek.

Wat betreft prijzen van abonnementen zit Nederland er lekker tussenin. De prijzen liggen erg uiteen, er zijn zowel lage als dure bundels wat ons op het gemiddelde uitbrengt.

Het spreekt dan ook voor zich dat we weer relatief hoge (voor bijv. Griekenland) of lage prijzen (bijv. Oostenrijk) hebben in vergelijking met andere onderzochte landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN ziet klantenbestand groeien

Even was er een daling zichtbaar, maar nu loopt de lijn in het klantenbestand van KPN weer omhoog. Dat wordt...

Sluiten