Meer mobiele klanten maar minder omzet bij Tele2

21 juli 2014 door in Tele2.

Tele2Het tweede kwartaal van Tele2 Nederland heeft voor de telecomprovider positief uitgepakt. Het van oorsprong Zweedse bedrijf wist meer klanten te trekken dan vorig jaar. Ook de omzet daalde minder hard ten opzichte van vorig jaar. Daardoor komt er een verzachting in de sterke omzetdaling die de afgelopen kwartalen was ingezet.

De onderneming kreeg het tweede kwartaal 27.000 nieuwe mobiele klanten. Daardoor heeft Tele2 nu een totaal klantenbestand van maar liefst 768.000. Een jaar eerder waren dat er nog slechts 584.000. Dat maakt de provider bekend bij de presentaties van de kwartaalcijfers.

Omzet
Uit de cijfers blijkt ook dat de Nederlandse mobiele bellers in totaal 308 miljoen Zweedse kroon hebben omgezet. Dat komt neer op zo’n 33 miljoen euro. Daarmee is er 36 procent meer uitgegeven dan in het tweede kwartaal van het afgelopen jaar. De totale omzet van de Nederlandse tak daalde wel, met 8 procent tot 1,3 miljard kroon. De Nederlandse markt is na de Zweedse de grootste afzetmarkt van de telecomprovider. Naast aanbieder van vaste telefonie is Tele2 ook actief als aanbieder van internet- en televisieaansluitingen. Het totaal aantal huishoudens dat gebruik maakt van internet via het netwerk van Tele2 daalde het afgelopen kwartaal van 397.000 naar 367.000.

De omzet van het gehele Tele2-concern daalde ook licht. Werd er vorig jaar nog een omzet behaald van 6,4 miljard kroon, dit jaar moest de provider het doen met 6,3 miljard Zweeds kronen. Ondanks de omzetdaling steeg de nettowinst wel explosief. Met maar liefst 818 miljoen kroon kwam die twee keer zo hoog uit als vorig jaar.

4G-netwerk
In een toelichting op de cijfers gaf bestuursvoorzitter Mats Granryd aan dat hij zijn aandeel op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie uit wil bouwen tot maar liefst 20 procent. Deze doelstelling moet binnen vijf tot zeven jaar na de uitrol van het 4G-netwerk gerealiseerd zijn. Tele2 wil deze ambitie niet bereiken door middel van overnames. Eind 2012 bemachtigde de provider nog een licentie voor een 4G-netwerk in Nederland. Deze nieuwe technologie zorgt voor razendsnel mobiel internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN komt met landelijk wifi-netwerk

De Koninklijke KPN is samen met het telecombedrijf Fon begonnen aan de uitdraai van een landelijk KPN wifi-netwerk. Dat maakt...

Sluiten