MB’s delen met gezinsleden mogelijk bij Hi en KPN

12 november 2014 door in Hi en KPN.

KPNKPN en Hi gaan het mogelijk maken voor gezinsleden en huisgenoten om MB’s met elkaar te delen als ze op één van de twee providers geabonneerd zijn. De maatregel gaat in op 3 december.

Het gaat hierbij om gezinsleden waarbij iedereen woonachtig is op hetzelfde adres. Alleen dan kunnen klanten van de providers een deel van hun databundel aan familieleden schenken.

Meer Mobiel Voordeel
De aanbieding maakt onderdeel uit van KPN’s Meer Mobiel Voordeel. De provider benadrukt dat het om gezinsleden gaat, maar in feite komt dit neer op huisgenoten. Ook bijvoorbeeld studenten, die op hetzelfde adres wonen, kunnen gebruikmaken van het aanbod.

Het delen van MB’s is niet het enige wat KPN haar klanten met Meer Mobiel Voordeel biedt. Het is voor huisgenoten ook mogelijk om in de toekomst gratis onderling te bellen. Daarnaast krijgt iedereen 5 euro korting per maand.

KPN

MB’s delen
Het delen van data gaat via de apps van Hi en KPN. Het is niet mogelijk om een zelfgekozen aantal MB’s weg te geven: het delen gebeurt in stappen van 50 MB. In feite komt dit er op neer dat een gebruiker zijn complete databundel aan een huisgenoot kan geven.

UPC en Ziggo
KPN is niet de eerste provider die – in combinatie met dochteronderneming Hi – het delen van MB’s introduceert. Eerder kwamen UPC en ook Ziggo al met dergelijke maatregelen.

De telecomaanbieder komt met Meer Mobiel Voordeel voor klanten van KPN en Hi. Providers die net als Hi ook gebruik maken van het netwerk van KPN, zoals Telfort en Simyo, vallen niet binnen het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile verdient nu meer aan data

Een mijlpaal bij T-Mobile: uit de presentatie van haar kwartaalcijfers donderdagochtend blijkt dat de provider voor het eerst meer inkomsten...

Sluiten