Landelijke dekking Vodafone 4G in september

27 mei 2014 door in Vodafone.

Geen naamEen meevaller voor Vodafone en zijn klanten. Algemeen directeur Rob Shuter van Vodafone Nederland zegt namelijk de landelijke dekking van het 4G-netwerk in september al klaar te kunnen hebben. Dat is bijna een half jaar sneller dan gepland. Vodafone verklaart de meevaller door de slimmere inzet van frequenties en techniek en de zachte winter. Doordat de grond nauwelijks bevroren is geweest, was het volgens Vodafone veel gemakkelijker om nieuwe masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond.

Landelijke dekking
Het 4G-netwerk van KPN had in april al een landelijke dekking. Vodafone heeft nu een dekking van 82 procent. Op dit moment heeft de telecomprovider 900.000 klanten die een smartphone hebben waarmee gebruik kan worden gemaakt van 4G. Het bedrijf streeft ernaar om dit aantal aan het eind van 2015 verdubbeld te hebben. Shutter wijst erop dat Vodafone door de snelle 4G-dekking concurrenten als Tele2 en T-Mobile ver achter zich laat.

Smartphones
Een andere motivatie van Vodafone om het 4G-proces te versnellen is het sterk toenemende aantal smartphones waarop 4G-gebruik mogelijk is. Volgens Shuter biedt 4G voor Vodafone commercieel gezien daarom grote kansen.

Frequenties
Vodafone zet bij zijn 4G-netwerk een combinatie in van lage (800Mhz) en hoge (1800Mhz) frequenties. De lage frequenties reiken veel verder, waardoor er minder zendmasten benodigd zijn. De hoge frequenties zijn nodig voor een stabiele dekking op drukke locaties. Daarnaast is Vodafone de enige provider die gebruik maakt van zowel de zogenaamde AIR-antennes als de Remote Radio Head-technologie. Dit zorgt voor een betere dekking van 30 procent per mast ten opzichte van de antennes die andere providers gebruiken.

Na de landelijke dekking van 4G in september zal Vodafone zich vooral gaan richten op de dekking voor klanten binnenshuis, die nu nog niet optimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Buitenlandtarieven per 1 juli verlaagd

Bellen, gebeld worden, sms’en en internetten in het buitenland wordt per 1 juli 2014 goedkoper gemaakt. Dat melden Hi, KPN...

Sluiten