Krijgt Windows Phone voet aan de grond?

5 april 2013 door in Algemeen en Toestellen.

Windows PhoneCijfers uit het laatste kwartaal van 2012 geven aan dat Windows Phone in een aantal landen een marktaandeel van tien procent heeft gehaald, in 26 landen populairder is dan de BlackBerry en in zeven landen betere verkoopcijfers scoort dan de iPhone.

Windows Phone is het mobiel besturingssysteem van Microsoft dat tot op heden nog maar aan klein marktaandeel heeft. Het vergroten van dat marktaandeel valt ook niet mee als je weet dat Android, het besturingssysteem van Google, de markt met een aandeel van 70 procent domineert. Terugkijkend boekte Microsoft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar toch belangrijke succesjes.

Onderzoek

In The New York Times licht Kevin Restivo van de International Data Corporation (IDC) een onderzoek toe, waaruit blijkt dat Windows Phone in zeven landen beter verkoopt dan de iPhone. Het gaat om Argentinië, India, Oekraïne, Polen, Rusland, Zuid-Afrika en als zevende ‘land’ een deel dat door de IDC wordt gedefinieerd als ‘de rest van Centraal – en Oost-Europa’, waaronder in ieder geval Kroatië. Uit het onderzoek blijkt ook dat in 26 landen de BlackBerrry voorbij wordt gestreefd door Windows Phone.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor de voorsprong op iOS (iPhone) en Android. Prijs is de voornaamste reden, gevolgd door de van oudsher sterke positie van Nokia in de genoemde landen, waarbij de Nokia-toestellen, zoals de Lumia, ook nog eens een stuk goedkoper dan de iPhone en geavanceerde Androidtoestellen zijn. Die hoge prijzen worden mede veroorzaakt door het ontbreken van providers die op een of andere wijze subsidie geven op toestellen. Inzoomend op Apple; het Amerikaanse electronicabedrijf zal van de meeste landen uit het lijstje niet onder de indruk zijn, maar wellicht zullen de CEO’s zich bij een land als India toch even achter de oren krabben. India is een van de snelst groeiende economieën in de wereld en zou en mooie markt voor Apple kunnen zijn, ware het niet dat ook daar de iPhone door het ontbreken van subsidies te duur in aanschaf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simpel versobert sim only-aanbod

Het weer doet ons niet aan voorjaar denken maar Simpel, onderdeel van T-Mobile, houdt wel voorjaarsschoonmaak waar het de sim only abonnementen...

Sluiten