KPN verhoogt internetsnelheden en vergroot databundels

19 juni 2014 door in Hi en KPN.

KPN 4GDe snelheid van 4G-abonnementen van KPN wordt per 1 juli 2014 voor veel klanten flink verhoogd. Op dit moment is er een maximale downloadsnelheid van 25 Mbps (3,1 MB per seconde) bij de abonnementen van KPN. De telecomprovider gaat echter komende maand al een verdubbelde snelheid van maar liefst 50 Mbps (6,3 MB per seconde) realiseren. Ook de uploadsnelheid gaat flink omhoog. Waar sommige gebruikers nu niet sneller kunnen uploaden dan met 0,6 MB per seconde, gaan die snelheden flink vooruit naar maar liefst 25 Mbps. De nieuwe snelheden werden bij de duurdere abonnementen al gebruikt. Nu trekt KPN de snelheden voor alle abonnementen gelijk.

Volgens KPN-topman Jacob Groote zijn klanten erg tevreden met de verhoogde internetsnelheid.

“4G-klanten willen niet meer terug naar langzamer internet. Voor ons is het ontzettend belangrijk om deze snelheid vast te houden. We willen dat de kwaliteit goed blijft, ook als het dataverbruik per maand met 25 procent stijgt. De maximale snelheid van het 4G gaat omhoog, en de gemiddelde goede snelheid blijft.”

KPN

Databundels vergroot
Naast de veranderde snelheden worden er ook enkele bundels vergroot. Deze verruiming van de datalimieten is volgens KPN noodzaak omdat de provider merkt dat klanten “vaak tegen de grenzen aanlopen”. Daarom hebben klanten met een telefoonabonnement en met een sim only-abonnement dezelfde bundels gekregen. Ook bij dochteronderneming Hi worden de internetsnelheden verhoogt en de databundels uitgebreid.

De instapabonnementen en duurdere abonnementen verschaffen voor hetzelfde geld meer MB’s. De instapbundel, nu nog met 250 tot 500 MB, wordt uitgebreid tot 1000 MB. Het zogenaamde ‘tussenabonnement’ krijgt een standaarddatabundel van maar liefst 2000 MB voor sim only-klanten.

Het grootste abonnement was 2000 MB voor sim only-klanten en 4000 MB voor toestelklanten. Dat wordt nu voor alle gebruikers uitgebreid tot maar liefst 5000 MB. Huidige klanten worden per sms op de hoogte gesteld van de aanstaande wijzigingen. De wijzigingen gaan in per 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile wijzigt databundels voor buitenland

Telecomprovider T-Mobile wijzigt zijn databundels voor in het buitenland. Zowel de tarieven als de naam van de bundels zullen veranderen....

Sluiten