KPN beste netwerk Nederland 2021
28 januari 2021 door in KPN en Lebara

KPN KerstKPN heeft het snelste netwerk van Nederland. Dat concludeert Ookla (Speedtest.net) na uitvoerig testen. Nadat T-Mobile jarenlang het snelste netwerk had, heeft de Nederlandse marktleider de titel dan eindelijk overgenomen. Ook als het gaat om dekking staat KPN bovenaan.

KPN heeft in de laatste kwartalen van 2020 het beste mobiele netwerk in Nederland. De afgelopen drie jaar ging deze titel steevast naar T-Mobile, maar die moet KPN nu voor zich laten. De testsite Speedtest.net had in 100 procent van de testen dekking bij KPN. In 96,7 procent van de testen was er ook verbinding met het 4G netwerk. Dat leverde de premium provider de hoogste dekkingsscore op.

KPN heeft snelste netwerk en biedt beste dekking

Sluit je een sim only abonnement van KPN af dan heb je het snelste mobiele internet en de beste dekking. Dat concludeert netwerk tester Ookla. De Nederlandse netwerken behoren alle drie tot de top in de wereld. Afgelopen drie jaar was T-Mobile de nummer één als het ging om snelheid. De titel van beste netwerk gaat nu naar KPN. De provider levert een gemiddelde snelheid van 87,15 Mbps. Daarmee is het mobiele netwerk vaak nog sneller dan je vaste lijn. T-Mobile volgt op een kleine afstand met 80,31 Mbps en Vodafone geeft een gemiddelde snelheid van 67,97 Mbps. Ook als het gaat om dekking zien we dezelfde top drie. KPN scoort de hoogste dekkingscore op afstand met 833 punten. T-Mobile en Vodafone volgen op respectievelijk 640 en 590 punten.

Sim only providers met KPN

Je hoeft helemaal geen peperduur KPN sim only abonnement af te sluiten om te genieten van dit top netwerk. Je kunt gaan voor een voordelig sim only abonnement bij Budget Mobiel. Combineer je dat met stroom dan is het abonnement nog goedkoper. De provider heeft een voordelig 7 GB abonnement met onbeperkt bellen voor 15 euro per maand als je kiest voor een tweejarig abonnement.

Een andere budget provider met het KPN netwerk is Lebara. De voordelige Sim only provider heeft ook een aantrekkelijk aanbod. Je kunt al vanaf 7,50 per maand een abonnement afsluiten. Je krijgt 2 GB en 150 minuten en dat is voor de gemiddelde gebruiker genoeg. Voor één euro meer bel je onbeperkt en voor een tientje in de maand krijg je al 5 GB aan data inclusief 150 minuten.

Hoogste snelheid: 5G sim only

Wil je je nog sneller dan snel over het Internet begeven? Dan kun je een 5G sim only abonnement afsluiten bij KPN. Om echt te kunnen genieten van die snelheid adviseren wij minstens een databundel van 15 GB. Bij KPN heb je al een 5G abonnement met nette 5 GB databundel vanaf 19 euro.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only