KPN maakt bellen via 4G in 2016 mogelijk

28 september 2015 door in KPN.

kpn-bellenIn 2016 zal het mogelijk zijn om via VoLTE (Voice over LTE) te bellen, dat is bellen met je 4G internetverbinding. KPN zal dit aan gaan bieden. Al enige tijd zou de provider bezig zijn met de achterliggende technologie, en KPN denkt dat het in 2016 klaar zal zijn met testen waarna de klanten het kunnen gaan gebruiken.

Voor- en nadelen

Voordeel van het bellen over 4G netwerk, is dat het sneller is en een betere geluidskwaliteit kan bieden. Zo zou het nu ongeveer 7,5 seconden kosten om iemand te bellen, en met 4G zou dit omlaag kunnen gaan naar twee tot vier seconden. Naast dat de kwaliteit van het geluid verbeterd, zou je ook makkelijk kunnen overschakelen naar een videogesprek (dat ook via de 4G verbinding loopt).

Nadeel van het bellen over het 4G netwerk, is dat het niet tussen verschillende providers zal werken. Het is voor de klanten van KPN dus alleen mogelijk om andere KPN klanten te bellen over de 4G verbinding. Als je als klant van KPN naar iemand belt die een andere provider heeft, zal de ontvanger gewoon over een 2G of 3G verbinding bellen, terwijl jij op het 4G netwerk blijft.

Beschikbare toestellen

Niet alle toestellen ondersteunen deze mogelijkheid. KPN zegt dat het al een aantal toestellen getest heeft, maar het heeft nog niet precies bekend gemaakt welke toestellen dit zijn, en of ze goed werken of niet. High-end telefoons als de Galaxy S6 van Samsung zal in ieder geval wel VoLTE ondersteunen. KPN verwacht wel dat de telefoons die de komende maanden op de markt zullen komen, ondersteuning zullen bieden aan VoLTE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
4G internet binnenkort mogelijk in vliegtuigen

Vanaf 2017 zou internetten met 4G in heel veel Europese vliegtuigen mogelijk zijn. Zo zouden het Britse Inmarsat (een exploitant...

Sluiten