KPN komt met landelijk WiFi

23 januari 2014 door in KPN.

Bellen in EuropaBegin 2013 maakte KPN een samenwerking met het Spaanse FON bekend. Doel van de samenwerking met ‘s werelds grootste publieke WiFi-netwerk is om klanten toegang te bieden tot publieke WiFi-toegangspunten in Nederland en meer dan 12 miljoen publieke WiFi-toegangspunten in het buitenland. In april begint KPN met een testfase, om daarna het netwerk voor het grote publiek uit te rollen.

Vorig jaar begonnen ook Ziggo en UPC met het realiseren van een WiFi-netwerk. Nadeel voor deze kabelaars is dat zij geen landelijke dekking kunnen bieden. KPN kan dat straks wel en gaat dat doen onder de naam ‘KPN WiFi met FON’. Samen met FON gaat KPN modems van klanten voorzien van een tweede gescheiden WiFi-netwerk, waarbij de veiligheid van het netwerk van de modemeigenaar uiteraard gegarandeerd wordt. “Wij zijn de integrated access provider in Nederland. Over ons mobiele netwerk en  vaste aansluitnet zullen wij snelle, geïntegreerde diensten aan onze klanten bieden. Dit is een mooie aanvulling op onze strategie”, zegt Joost Farwerck, directeur KPN Nederland.

Delen

Het publieke WiFi-netwerk is een aanvulling op KPN’s landelijk dekkende vaste en mobiele netwerk en de bestaande 1.500 HotSpots in Nederland. Nederlandse KPN-klanten gaan dus een klein deel van hun bandbreedte delen en krijgen in ruil gratis toegang op gedeelde verbindingen van andere klanten in ons land én van FON-klanten in het buitenland. Het gaat dan 12 miljoen WiFi-toegangspunten in onder andere België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Japan en FON heeft ambities om dit aantal uit te breiden naar 50 miljoen. Het gebruik van deze WiFi-toegangspunten in het buitenland biedt KPN-klanten dan het voordeel dat zij geen roamingkosten meer hoeven te verwachten. De KPN-klanten die niets voelen voor het delen van de bandbreedte bestaat straks de mogelijkheid om dit uit te zetten. Begin april wordt gestart met een testfase, de snelheid van de landelijke uitrol is afhankelijk van de ervaringen tijdens de test.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Straks bellen via 4G bij Tele2

De verwachting is dat Tele2 dit jaar het 4G-netwerk activeert, maar noemt daarbij geen termijn. Wel is duidelijk dat de...

Sluiten