KPN komt met landelijk wifi-netwerk

9 juli 2014 door in KPN.

KPNDe Koninklijke KPN is samen met het telecombedrijf Fon begonnen aan de uitdraai van een landelijk KPN wifi-netwerk. Dat maakt de provider bekend via zijn website. Zo kunnen klanten binnenkort in heel Nederland gratis gebruikmaken van draadloos internet via KPN’s wifi-hotspots.

Na de uitrol kunnen klanten die een stukje van hun eigen wifi-netwerk delen met andere gebruikers, zelf ook gebruik maken van gratis internet op de duizenden hotspots in Nederland. De nieuwe wifi-verbindingen worden beschikbaar gesteld door het bedrijf Fon. KPN heeft op dit moment al zo’n 250.000 wifi-hotspots in Nederland. Het bedrijf verwacht dat er aan het eind van dit jaar zo’n miljoen hotspots zullen zijn waar klanten gratis gebruik van kunnen maken.

Buitenland
Niet alleen in Nederland kan er van de wifi-hotspots gebruik worden gemaakt. In samenwerking met Fon kunnen KPN-klanten ook in veel buitenlanden gratis van internet gebruik maken. Fon heeft internationaal namelijk zo’n 13 miljoen hotspots, en is van plan om dat aantal zelfs uit te breiden naar 16 miljoen aan het einde van dit jaar. Daardoor kunnen Nederlanders met KPN als provider ook gratis internetten in landen als Frankrijk, België, Portugal, Groot-Brittannië en nog enkele Europese landen.

Mobiel internet
Niet alleen klanten met een wifi-aansluiting van KPN kunnen gebruikmaken van deze hotspots. Ook klanten met een data-abonnement kunnen internetten op de gratis wifi-netwerken. Voor deze klanten is het echter alleen in Nederland mogelijk om deze aansluitingen te gebruiken.

2 reacties op "KPN komt met landelijk wifi-netwerk"

Hardt schreef op 1 maart 2016 om 11:24

Wij wonen in Luxembourg en wonen vaak in wolphaartsdijk. We willen daar graag een wifi aanluiting. Hoe moeten we dat aanvragen?

Ruud Kok schreef op 1 maart 2016 om 18:24

Beste heer, mevrouw Hardt,
Voor een wifi aansluiting heb je een vaste internetverbinding nodig. Het is daarom noodzakelijk om – zowel voor in Luxemburg als in Zeeland – internetaansluiting af te sluiten. In Nederland kan dit bijvoorbeeld bij KPN en Ziggo, van de Luxemburgse markt hebben ik geen verstand, maar daarvoor zou je een willekeurige telecomwinkel in Luxemburg-stad in kunnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Roamingkosten EU-landen flink verlaagd

Europa gaat de buitenlandtarieven fors verlagen. Dankzij de Nederlandse Eurocommissaris Neelie Kroes worden de maximumtarieven flink naar beneden bijgesteld. Voor...

Sluiten