KPN en T-Mobile verlengen houdbaarheid databundels

23 september 2014 door in T-Mobile.

T-MobileTelecomproviders KPN en T-Mobile introduceren binnenkort waarschijnlijk databundels die kunnen worden meegenomen naar de volgende maand. De plannen moeten in 2015 zijn gerealiseerd.

Deze verlening is een reactie op een oproep van de Tweede Kamer aan het adres van de providers. In een brief aan de Kamer schrijft minister Kamp van Economische Zaken dat KPN en T-Mobile hebben toegezegd met een oplossing te komen voor het vervallen van databundels.

Vodafone
Eerder voerde provider Vodafone al een maatregel door die het mogelijk moest maken om databundels door te schuiven naar een volgende maand. De provider stelde deze mogelijkheid echter beschikbaar voor slechts één abonnement. Bij het merendeel van de abonnementen is het dan ook nog niet mogelijk om van deze functies gebruik te maken.

Maatregel
Hoe de maatregelen er precies moeten uit moeten gaan zien, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat zowel T-Mobile als KNP de wijzigingen uiterlijk in de eerste helft van 2015 moeten doorvoeren.

Kamp prijst de providers in zijn brief aan de Kamer ook voor het aanbieden van de zogenaamde ‘à la carte’-abonnementen, waarbij de klanten precies kunnen bepalen hoeveel minuten, sms’jes en MB’s de bundel moet bevatten. Zo kunnen de abonnementen precies op maat worden gemaakt. Ook is het steeds vaker mogelijk om maandelijks de bundel naar gelieve aan te passen.

Kamp prijs de providers omdat deze initiatieven volgens hem tonen dat de telecommarkt ‘volop in beweging is’. Wettelijke verplichtingen is volgens hem dan ook niet nodig, zo schrijft hij: “Derhalve zie ik geen aanleiding om wettelijke maatregelen te treffen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
iPhone 6 met sim only goedkoper?

Sinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om een iPhone 6 te bestellen. Elk jaar is de lancering van een nieuwe...

Sluiten