KPN en Sizz vergroten databundels

3 december 2013 door in KPN en Simpel en Vodafone.

network_cableMobiel dataverkeer groeit nog altijd, met het gevolg dat we ook andere eisen stellen aan de omvang van onze databundels. KPN en Sizz spelen daarop in met aanpassingen van de databundels. Bij KPN kunnen ook klanten met de basisabonnementen gebruik gaan maken van het 4G-netwerk.

Nederlanders zijn fanatieke internetgebruikers en we gebruiken daar vooral onze smartphone voor. Dat zal vaak leiden tot meer dataverbruik en dan is het fijn als je bundel in voldoende MB’s of zelfs GB’s voorziet. Twee providers spelen daarop in met een verhoging van de databundels, waarbij de maandprijzen gelijk blijven.

KPN

KPN kondigt vandaag een databundelverhoging aan van de abonnementen Basis 100 en Basis 200. De 100-variant gaat van 100 MB naar 250 en Basis 200 van 250 naar 500 MB. Klanten met een basisabonnement en een geschikte telefoon kunnen ook gebruik maken van het 4G-netwerk van KPN dat nu een dekking heeft van zestig procent. De landelijke dekking is eind maart 2014 gepland. De telecomaanbieder is daarmee de eerste met een landelijke dekking. De twee andere grote spelers T-Mobile en Vodafone zijn inmiddels ook met de aanleg begonnen. Vodafone kondigde half november aan de aanleg te versnellen.

Sizz

Sim only-aanbieder Sizz, een samenwerking van Vodafone en RTL, heeft de databundels ook naar boven aangepast. Die wijzigingen zien er als volgt uit: Sizz Lover gaat van 500 MB naar 1 GB, Sizz Star stijgt van 750 MB naar 1,25 GB en Sizz Addict biedt de ‘internetjunks’ maar liefst 4 GB in plaats van 1 GB.

Update:

Ook Simpel, dat gebruikmaakt van het netwerk van T-Mobile, doet mee. De bundels worden niet groter, maar medio december gaat Simpel de up- en downsnelheden opvoeren. De downloadsnelheid gaat van 2 Mbps naar 14,4 Mbps. Uploaden gaat naar 2 Mbps. Ook hier blijven de tarieven gelijk. Daarnaast biedt Simpel met ingang van deze week nieuwe klanten voordeligere databundels in combinatie met onbeperkt sms’en aan: 200 MB € 5,50 / 500 MB € 7,00 / 1000 MB € 10,00 / 2000 MB € 16,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Wist jij dat het schaap van Tele2 Frank heette?

Een bekentenis: jarenlang heb ik me geërgerd aan het zwarte schaap dat op televisie reclame maakte voor Tele2. Ik schrijf...

Sluiten