KPN: Eerste kwartaal 2014 landelijk 4G

25 juni 2013 door in KPN en Mobiel internet.

KPN kondigde twee weken geleden de Alles-in-Eén-abonnementen aan die toegang geven tot het 4G-netwerk. Reden voor de provider om te zorgen dat het nieuwe netwerk versneld wordt uitgerold. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 moet er landelijke 4G-dekking zijn.

KPN 4G

KPN liet vorige week weten de nieuwe standaard voor mobiel internet sneller uit te gaan rollen. Eind juni is de dekking vijftig procent, eind 2013 tachtig procent en waar in eerste instantie in de zomer van 2014 landelijke dekking was gepland, is de verwachting dat het nu drie maanden eerder zal zijn. KPN gebruikt een combinatie van 800MHz, 1800MHz en 2600Mhz-frequenties. De laagste frequentie zorgt voor een snelle landelijke uitrol. De twee hogere frequenties worden ingezet om de capaciteit en hogere snelheden te garanderen in dichtbevolkte gebieden.

Snel

KPN verwierf de voor 4G geschikte frequenties tijdens de veiling eind vorig jaar en begon de uitrol in Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad. Daarna volgden Den Haag en Rotterdam. KPN koos bewust voor een snelle uitrol en dat betekende eerder dit jaar dat beloftes met betrekking tot snelheid en stabiliteit nog niet werden ingelost, zoals bleek uit een test. Naast het uitrollen van het netwerk, wordt nu ook gewerkt aan het verbeteren van de dekking. T-Mobile en Vodafone beginnen later dit jaar met de uitrol vaneen 4G-netwerk. Tele2 liet weten meer tijd nodig te hebben en zal in 2013 dus nog geen 4G aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Altijd bereikbaar via ballonnen of koeien

Altijd en overal mobiel bereikbaar zijn, is wat veel mensen willen. Soms vraagt dat een beetje meer moeite, maar er...

Sluiten