KPN bundelt drie frequenties: sneller 4G

2 maart 2015 door in KPN.

mobile_internet_youthSnel internet kan altijd sneller. Dat denkt ook KPN. Als eerste operator in Nederland bundelt KPN drie frequenties, waarmee de capaciteit van het 4G netwerk vergroot. En daarmee ontstaat een hogere downloadsnelheid. Een welkome bijkomstigheid. 

Frequentiebanden bundelen
Vorig jaar meldde KPN al om de 800- en 1800 MHz-band te bundelen in grote steden. Nu heeft KPN in Delft de 2600 MHz-band daaraan toegevoegd, waarmee downloadsnelheden tot 297 mb per seconde mogelijk zijn. Dat is vier keer zo snel als gebruikelijk bij 4G. Ter vergelijking: 4G+ klanten van dit moment kunnen een maximale downloadsnelheid van 225 Mbit/s aantikken. Het toevoegen van de derde frequentieband gebeurde in samenwerking met Ericsson en Qualcomm.

Met het toevoegen van de 2600 MHz-band is KPN de eerste provider in Nederland die de zogeheten 3 Component Carrier Aggregation (3CCA)-technologie gebruikt in het netwerk. Met de 3CCA-technologie is het mogelijk om een bestand van 1 gigabyte te downloaden in nog geen dertig seconden.

Klaar voor de toekomst
KPN is wel vaker de eerste: zo was het bedrijf vorig jaar de eerste provider die een landelijk dekkend 4G-netwerk had. Jacob Groote (directeur KPN Mobiel) zegt dat deze resultaten tonen dat KPN klaar is voor de toekomst. “We voorzien in de groeiende databehoefte op de markt. Met deze technologie kunnen we dat ook garanderen.”

De 3CCA-technologie zal niet overal worden gebruikt, maar vooral op plekken waar het hoge 4G-gebruik de downloadsnelheid beïnvloedt. Ook houdt KPN zich al bezig met het testen van pre-5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone stimuleert aankoop duurzaam toestel

Ben je voornemens om een nieuwe telefoon te kopen én draag je graag je steentje bij aan een betere leefwereld? Vodafone...

Sluiten