Anonieme beller KPN Robin Mobile
7 oktober 2019 door in Budget Mobiel en KPN

Robin MobileKPN moet haar beleid wijzigen met betrekking tot ongevraagde anonieme telefoontjes, dat oordeelt de Autoriteit Consument en Markt. Het oordeel is een gevolg van een geschil tussen de marktleider en Robin Mobile. Robin Mobile is het niet eens met de manier waarop KPN ongevraagde anonieme telefoontjes onderzoekt en daarbij het nummer van de gebelde prijsgeeft.

Prijsvechter Robin Mobile heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aangeklopt omdat de budget provider het niet eens is met het beleid van KPN omtrent ongevraagd anonieme telefoontjes. Bijna iedereen kent tegenwoordig wel de anonieme bellers die maar blijven bellen. Wanneer je hier iets tegen wilt doen dan moet je de telefoontjes melden bij je provider. Je provider legt vervolgens contact met de provider van deze telefoonnummers. Robin Mobile is het er niet mee eens dat KPN in het onderzoek naar deze telefoontjes het telefoonnummer van de gebelde vrijgeeft.

ACM bepaalt dat KPN gebelde nummer niet vrij mag geven

Naar aanleiding van de klacht van Robin Mobile heeft de ACM nu bepaalt dat KPN geen openheid meer mag geven in het nummer dat gebeld is. Robin Mobile was het niet eens met het beleid van KPN ten aanzien van ongewenst anonieme oproepen. KPN deed onderzoeken naar de hinderlijke of kwaadwillende anonieme telefoonoproepen. Maar bij dit onderzoek werd het telefoonnummer van de gebelde aan de anonieme beller verstrekt.

De ACM oordeelt dat KPN altijd onderzoek moet doen ongewenst anonieme oproepen. Daarbij mag KPN het telefoonnummer niet meer verstrekken van degene die werd gebeld. Als blijkt dat de telefoontjes vanuit een callcenter komen, dan mag KPN niet langer meer volstaan met een verwijzing naar het Bel me niet Register. De provider is verplicht om de procedure voort te zetten en af te ronden zoals bij natuurlijke personen.

Over Robin Mobile

Robin Mobile is een van de budget providers in Nederland. Het aanbod van Robin Mobile is zeer overzichtelijk. Je kunt kiezen uit verschillende bundels die allemaal onbeperkt zijn. Het verschil zit hem in de snelheid. Vanaf 19,95 euro bel en internet je al onbeperkt.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only