Alle Tele2 klanten kunnen bellen via 4G

16 december 2016 door in Tele2.

4G netwerk Tele2Tele2 geeft vanaf deze week alle mobiele klanten de mogelijkheid om te bellen via VoLTE. De provider is goed op weg om de eerste provider ter wereld te worden die klanten alleen via het 4G netwerk bedient.

De provider heeft dit jaar enkele belangrijke stappen gemaakt voor bellen via 4G. Iedere mobiele abonnee van Tele2 met een smartphone die klaar is voor Voice over LTE (VoLTE) kan vanaf nu de technologie gebruiken. Om volledig over te stappen naar VoLTE only hebben Tele2 en zijn klanten nog wel een weg te gaan. Want niet alle telefoons ondersteunen deze nieuwe techniek.

Ontwikkeling bellen via VoLTE

Het zal nog wel even duren voordat iedereen via VoLTE belt. Toch ontwikkeld Tele2 zich rap en vanaf vandaag is het netwerk klaar en kan iedereen bellen via het 4G netwerk van de provider. Tenminste, iedereen met het juiste toestel en de juiste software. Niet elke smartphone ondersteunt namelijk bellen via VoLTE. Daarnaast moet fabrikanten van een smartphones software ontwikkelen. Software afgestemd op netwerkspecificaties van het Tele2 4G netwerk.

Vanaf het moment dat klanten hun smartphone up to date hebben, kunnen ze zowel internetten als bellen via het Tele2 4G netwerk. Vanaf deze week krijgen nieuwe abonnees direct toegang tot VoLTE. In maart werden de 4G only plannen van Tele2 al bekend. Sinds die tijd bellen er al honderdzeventigduizend abonnees via VoLTE. Van die abonnees krijgt Tele2 zo´n zevenhonderdduizend in- en uitgaande gesprekken per dag.

Eerste provider puur 4G provider

Tele2 heeft dit jaar zijn 4G netwerk uitgebreid en heeft nu een landelijke dekkend 4G netwerk. De provider is klaar om alleen nog maar gebruik te gaan maken van de 4G-technologie. Met een landelijk dekkend netwerk is de provider namelijk in een positie om consumenten en zakelijke gebruikers volledig via 4G te gaan bedienen. Met het nastreven van die ambitie zorgt de provider ervoor dat Tele2 voorop loopt met de introductie van VoLTE in de Nederlandse markt.

Welke voordelen heeft bellen via VoLTE in vergelijking met bellen via het 3G netwerk? De techniek is gebaseerd op IP-technologie en dus volledig digitaal. Dat is meteen het grootste voordeel, want de geluidskwaliteit die je ervaart tijdens gesprekken zijn beter. Daarnaast duurt het minder lang om een gesprek te starten. Let op, dit zijn echter alleen de voordelen wanneer beide bellers via VoLTE toestellen bellen op netwerk van Tele2. Belt maar één persoon via LTE, dan is de geluidskwaliteit gelijk aan wat je normaal gewend bent.

Smartphones die de nieuwe techniek ondersteunen

Een van de vereisten voor abonnees om deze nieuwe techniek te gebruiken, is de juiste smartphone. De toestellen hebben de juiste processor, antenne en software nodig. Tele2 werkt samen met enkele fabrikanten voor de ontwikkeling hiervan en we verwachten meer en meer toestellen in de toekomst.

De toestellen die Tele2 VoLTE op dit moment al ondersteunen zijn de volgende:
Samsung met de Galaxy J5, Galaxy Note 4 en de Galaxy S4 t/m S7, alle Sony Xperia Z5 toestellen en de Microsoft Lumia 550,650 en 950. Tele2 klanten die gebruik maken van deze toestellen en de meest recente software gedownload en geïnstalleerd hebben, gebruiken automatisch VoLTE.

De provider werkt met andere fabrikanten aan verdere uitbreiding van de geschikte smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Verkoop Vodafone Thuis aan T-Mobile krijgt akkoord ACM

De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt heeft besloten dat T-Mobile Vodafone Thuis mag overnemen. De vaste tak van Vodafone Nederland...

Sluiten