Klanten T-Mobile in Nederland stijgt weer

5 november 2015 door in T-Mobile.

tmobileT-Mobile heeft de kwartaalcijfers van kwartaal drie bekend gemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat het aantal abonnees van T-Mobile licht gestegen is. Voor het eerste sinds twee jaar daalt het aantal abonnees dus niet.

Zo kwamen er zo’n 30.000 nieuwe abonnees bij, waardoor T-Mobile steeg van 2,75 miljoen naar 2,78 miljoen abonnees. Vaak wordt er dan een vergelijking gemaakt met hetzelfde kwartaal van een jaar eerder, maar aangezien abonnementen niet als een seizoen product/dienst wordt gezien, is het vergelijken met een kwartaal eerder ook zinvol. Als je het aantal klanten vergelijkt met het kwartaal ervoor, dan zie je bijvoorbeeld een stijging van (bijna) 0,9 procent. Een kwartaal eerder daalde het aantal klanten nog met drie procent. Waarschijnlijk heeft T-Mobile zich de laatste tijd goed geprofileerd, mede door het predicaat landelijke dekking voor het 4G internet te kunnen bieden. Verder blijkt Ben goede zaken te doen, met een groeiend klantenbestand in de budgetmarkt.

Minder omzet, minder winst

Daarnaast stijgen ook de abonnementsprijzen. Wees gerust, de prijzen van de T-Mobile abonnementen zullen niet stijgen, maar de gemiddelde prijs van een afgesloten abonnement bij T-Mobile is gestegen. Deze is van 29 euro opgelopen naar 30 euro. Let wel op dat de getallen hier afgerond zijn, was dus ook kan betekenen dat het verschil minimaal is.

T-Mobile moest wel bekend maken dat het minder winst heeft gemaakt, op een lagere omzet. Zo is de omzet met acht procent gedaald naar 346 miljoen euro, en is de (bruto)winst gedaald met een ruime 20 procent, tot een winst van 125 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile proefabonnement: test het 4G netwerk

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat T-Mobile ook een landelijk dekkend 4G netwerk heeft. Dit is de laatste tijd...

Sluiten