iPhone 6 met sim only goedkoper?

22 september 2014 door in Sim Only en Toestellen.

iPhone 6 sim onlySinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om een iPhone 6 te bestellen. Elk jaar is de lancering van een nieuwe iPhone voor veel gebruikers weer een moment om te kijken welk abonnement daar dan het beste bij past. Daarom hebben wij voor ruim 20 van de populairste sim only abonnementen bekeken hoe de kosten van een losse iPhone 6 i.c.m. sim only zich verhouden met een regulier abonnement.

Het grote voordeel van een sim only abonnement met een losse iPhone is dat je niet hoeft te wachten tot je abonnement is afgelopen. Zodra het toestel beschikbaar is, kun je hem direct bestellen. Bovendien ben je helemaal vrij in de keuze van de provider die je erbij wilt gebruiken.

Het kostenplaatje

Gemiddeld genomen ben je goedkoper uit als je een sim only abonnement neemt, en dan een losse iPhone bij Apple bestelt. De iPhone 6 met 16GB kost daar eenmalig € 699,-. En met een sim only bespaar je vervolgens gemiddeld ruim €31,50 per maand, hetgeen neer komt op € 758 over een periode van 2 jaar. Bij een iPhone met een ‘normaal abonnement’ betaal je gemiddeld ruim 31 euro per maand, alsmede ruim 450 euro eenmalig. Daarmee komt het totaal uit op zo’n € 1.214 over een periode van 2 jaar. Wanneer je de losse iPhone 6 bij Apple bestelt voor eenmalig €699,- betaal je gemiddeld 19 euro voor je sim only. Daarmee kom je uit op € 1.155 in 2 jaar. Ofwel, met een sim only bespaar je dan in dit geval zo’n 60 euro.

In totaal hebben we 23 abonnementen van Ben, Hi, hollandsnieuwe, KPN, T-Mobile, Tele2, Telfort en Vodafone vergeleken. In 83% van de gevallen was een sim only de goedkopere keuze. Alleen bij Telfort en Vodafone zijn er ook abonnementen waarbij het toestel is inbegrepen die goedkoper zijn (maar dat geldt dan weer niet voor alle abonnementen bij deze providers).

Conclusie

Wanneer je het dus geen probleem vindt om de iPhone eenmalig aan te schaffen, bespaar je niet alleen iedere maand op je maandlasten. Ook vallen de totale kosten net een stukje lager uit. Kun je die 60 euro weer aan iets anders leuks uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
4G Plus al mogelijk bij KPN

De toestellen met een ondersteuning voor 4G+ moeten nog geïntroduceerd worden maar krijgen nu al een voorzichtig, warm welkom op van...

Sluiten