Innovaties blijven uit; consument kiest oud model telefoon

5 juli 2013 door in Algemeen en Toestellen.

mobiel_bellenDe accuduur is nog altijd de belangrijkste eigenschap waarop consumenten letten bij de aanschaf van een smartphone, maar goede tweede is de prijs. Liever goedkoper oud, dan het volle pond betalen voor een toestel dat eigenlijk niet zoveel méér kan dan het voorgaande model.

Er is voorspeld dat er eind 2013 wereldwijd 1,4 miljard smartphones in gebruik zijn. In Nederland zullen dat dan niet de nieuwste modellen zijn en komen de lange rijen voor de Apple Stores als er een nieuwe iPhone in de verkoop gaat misschien minder voor in de toekomst. Uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Telfort onder meer dan duizend Nederlandse mannen en vrouw met een smartphone of de wens om die te kopen, blijkt dat men meer op de prijs let en daardoor regelmatig genoegen neemt met een ouder, vaak aanzienlijk goedkoper, model.

Eigenschappen

Uit het onderzoek bleek dat accuduur met 91 procent de belangrijkste factor blijft bij de aanschaf van een nieuw toestel. Met 86 procent staat prijs op de tweede plaats, gevolgd door snelheid en schermgrootte, beiden goed voor 84 procent. Voor wat prijs betreft kiest 66 procent dus bewust voor een ouder model. Hoewel Samsung in het begin van dit jaar aangaf dat innoveren op het gebied van product- en dienstontwikkeling prioriteit moet krijgen, lijkt de rek er qua innovaties een beetje uit. De ‘noodzaak’ om het laatste model te hebben om gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen is daardoor niet meer aanwezig. Al eerder signaleerden we de ontwikkeling dat het sim only segment groeit in een krimpende telefoniemarkt omdat consumenten langer gebruik maken van hun toestel.

Wat speelt bij jou een doorslaggevende rol bij de aanschaf van een smartphone?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Agentschap Telecom: aanpak storingen moet beter

Het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, maakte vorige week bekend dat storingen in het telefoon- en/of...

Sluiten