Ik ga op vakantie en neem mee…

24 juli 2013 door in Algemeen en Mobiel internet.

Bellen in EuropaVoor de regio’s Noord en Zuid is de kop er al af en deze week ging voor Midden-Nederland de vakantieperiode in. Tijd om weer eens even stil te staan bij je kosten van mobiele telefonie en internet. Dat is zeker verstandig als je naar het buitenland gaat en je mobiele telefoon meeneemt.

De helft van de vakantiegangers zet zijn of haar telefoon aan tijdens de vakantie. Dat doen ze voornamelijk om te bellen en sms’en, maar ook mobiel internet wordt steeds populairder. E-mails lezen, nieuws volgen maar natuurlijk ook de netwerken op social media updaten zijn dan de belangrijkste bezigheden. Vodafone signaleert een verviervoudiging in het afsluiten van buitenlandbundels. De vroege vakantiegangers laten ook een verdubbeling van het dataverbruik zien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. KPN en Hi introduceerden eerder dit jaar al voordeliger internationale internetbundels.

Simyo

Sinds begin juli biedt ook Simyo klanten met een sim only-abonnement de mogelijkheid om in het buitenland mobiel te internetten. Door het ontbreken van een voordeelbundel is het wel prijzig. De provider rekent 54 eurocent per MB binnen de Europese Unie en 5 euro buiten de EU. Hier geldt uiteraard de wettelijk verplichte blokkade bij € 60,50 verbruik aan dataverkeer in één maand. Klanten krijgen bij € 48,40 aan dataverkeer een waarschuwings-sms. Simyoklanten kunnen de optie Mobiel internet in het buitenland aanzetten via Mijn Simyo. Zij moeten ook de optie mobiel internet Nederland aan hebben staan.

Prepaidvoordeel

Vorige week introduceerde T-Mobile een vernieuwd prepaidaanbod: T-Mobile PrePaid Voordeel. Klanten die in totaal voor vijftig euro hebben opgewaardeerd, krijgen blijvend vijftig procent korting op bellen, sms’en en mobiel internet. Deze korting geldt voor nieuwe en bestaande klanten. Voor bestaande klanten die overstappen geldt dat de voorgaande opwaarderingen meetellen voor de korting. T-Mobile verlaagde ook de basiskosten per MB die nu op 0,31 eurocent komen, en de internetsnelheid werd verhoogd naar 3,6 Mbps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Handige ‘vakantie’ apps

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app voor. Natuurlijk zijn er ook apps die...

Sluiten