Het moet niet gekker worden…

25 september 2013 door in Algemeen en Toestellen.

smartphonesHet kan bijna niemand ontgaan zijn dat 10 september de iPhones 5C en 5S zijn gelanceerd. Veel mensen denken dan toch ‘ja, nou en’, maar anderen kunnen niet wachten om zo’n fonkelnieuw toestel, deze keer misschien zelfs wel een met een mooi kleurtje, te kopen. En dat brengt mensen soms tot bijzondere initiatieven. Doorgaans besteden we hier geen aandacht aan individuele toestellen en dit verhaal gaat ook niet zo zeer over de telefoon zelf als wel over wat het met mensen doet.

In Nederland wordt de start van de officiële verkoop in oktober verwacht, maar er zijn ongetwijfeld al mensen de grens overgewipt om in Oberhausen of Keulen, waar de verkoop al wel is gestart, een 5S of 5C te scoren. Misschien hebben ze wel heel lang in de rij gestaan om uiteindelijk nog zonder telefoon naar huis te moeten omdat de voorraden nog beperkt zijn. Je kunt dat lange wachten natuurlijk ook anders oplossen.

In de rij

Een Amerikaanse zakenman zag wel handel in de nieuwe versies van de iPhone en hij wilde er dan ook zoveel mogelijk hebben om ze nog duurder door te verkopen. Echter, hij moest rekening houden met één kleinigheidje, op de eerste dag van de verkoop mag je er in de VS maar twee per persoon kopen. Geen probleem, de slimme zakenman zette honderd daklozen in de rij voor de Apple Store en beloofde ze veertig dollar als ze met twee iPhones naar buiten kwamen. Redelijk bijzonder, daklozen die in de rij staan voor zo ongeveer de duurste smartphone die er te krijgen is, maar het leek goed te gaan. Leek, tot de zakenman in kwestie zijn geweldige plan vertelde aan de andere wachtenden. Al gauw was het personeel van de winkel op de hoogte en zij weigerden de daklozen te helpen dus daar stopte het plan. Hoewel… De ingehuurde daklozen kwamen zonder telefoon naar buiten en kregen ondanks de moeite van het wachten geen vergoeding. Dat pikten ze niet en ze omsingelden hun ‘werkgever’. Die is uiteindelijk door de politie uit zijn benarde positie bevrijd. Dit ‘zakelijk geschil’ had voor de zakenman verder geen juridische gevolgen.

Eerder dit jaar schreven we dat er door het uitblijven van echte innovaties tegenwoordig veel mensen zijn die liever een goedkoper oud model hebben, dan een duur nieuw model dat eigenlijk niet zoveel meer kan dan de variant daarvoor. Denk jij er ook zo over of wil jij toch altijd dat laatste up to date model? Enne… hoever ga jij dan om er een te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tarieven roaming toch aangepakt

Er was de nodige ophef over de zaken die al dan niet in het definitieve hervormingsvoorstel voor de Europese telecommarkt...

Sluiten