Help, hoeveel MB’s heb ik nodig?

7 augustus 2013 door in Mobiel internet.

Bellen op Koningsdag in AmsterdamVan de Nederlanders is 94 procent actief op internet en veel van het dataverkeer verloopt via de smartphone. Dus het zal heel regelmatig voorkomen dat iemand een abonnement af wil sluiten of het wil verlengen en voor de vraag staat: hoeveel MB’s verbruik ik eigenlijk per maand? Want onbeperkt internet is wel een beetje over. De meeste providers bieden databundels, die niet altijd ‘passen’.

De abonnementen zijn niet altijd even transparant, waardoor niet duidelijk is waar je voor betaalt. Robin Mobile biedt sinds kort onbeperkt mobiel internet, bellen en sms’en voor € 39,95 aan en probeert op deze manier meer transparantie in de telecommarkt te brengen. Maar ook deze provider kent grenzen. Al met al blijft het moeilijk, want als je niet heel veel gebruik maakt van mobiel internet vind jij de veertig euro die Robin Mobile rekent misschien toch wel veel.

Uit onderzoek blijkt dat er maandelijks 68 miljoen euro aan beltegoed ongebruikt blijft. Voor dataverkeer betekent het dat er maandelijks gemiddeld 63 MB’s per gebruiker ‘verdwijnen’. Zeker iets om rekening mee te houden als je een databundel moet kiezen. Maar heb jij enig idee hoeveel MB’s je per maand verbruikt? Terugkijken op mijn facturen leerde mij dat ik veel minder verbruikte dan ik dacht. Kun je niet terugkijken op facturen dan moet je een inschatting maken. Vraag je eerst af wat je wilt doen met je smartphone? Een enkele keer een WhatsAppbericht sturen en ontvangen en af en toe een website bezoeken? Of ben je een muziekliefhebber en maak je vaak gebruik van Spotify? Ben je veel onderweg waardoor je geen gebruik kunt maken van WiFi?

Overzicht

Er zijn de nodige overzichtjes te vinden over het MB-verbruik. Zoals het onderstaande dat ik op de site van de Consumentenbond tegenkwam. Als je weet wat je met je smartphone wilt doen, kun je op basis van het verbruik wat hier is aangegeven je inschatting maken van het aantal benodigde MB’s.

Dataverkeer3

En dan maar hopen dat je een provider kunt vinden die een databundel aanbiedt die bij jou verwachte verbruik past. Deze site kan je in combinatie met het bovenstaande lijstje misschien ook helpen.

Heb jij goede tips om de juiste databundel te kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ziggo gaat in mobiele telefonie

Waar eerder Robin Mobile zich als nieuwkomer op de mobiele telefoniemarkt meldde, volgt later dit jaar kabelbedrijf Ziggo als aanbieder...

Sluiten