Héél veel apps

13 december 2013 door in Mobiel internet.

Mobile_phoneOf je nu wilt afvallen, hardlopen, bankieren, koken, mediteren of een bijbelquiz wilt doen, je vindt er een app voor in de diverse app-winkels. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een applicatie beschikbaar die je op één van je mobiele apparaten kunt installeren. In de Amerikaanse App Store van Apple staan inmiddels meer dan één miljoen apps. Ook in Nederland maken we volop gebruik van apps. NUtech.nl maakte een top tien van beste Nederlandse apps.

App-markt booming business schreven we eerder dit jaar. Dat werd ook nog eens bevestigd door het bereiken van de vijftig miljard unieke downloads in de App Store van Apple in mei. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen apps te downloaden maar inmiddels is het zo dat er alleen in de Amerikaanse App Store al meer dan één miljoen apps worden aangeboden. Daarmee is het de eerste nationale markt met dit enorme aantal.

Nederlandse apps

In de zomervakantieperiode keken we hier naar handige vakantie apps, maar wat zijn nu eigenlijk de beste Nederlandse apps in het algemeen. Nutech.nl zette ze op een rij:

 1. 9292

Met de trein of de bus? De OV-reisplanner helpt je onderweg. Met de 9292-app kun je snel je reis van A naar B plannen. Persoonlijke voorkeuren kunnen bewaard worden en de vormgeving is gebruiksvriendelijk.

Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry

2. Appie

Appie is een persoonlijke boodschappenhulp, die het is mogelijk maakt om een boodschappenlijstje bij te houden, artikelen in de bonus te bekijken en recepten te vinden. In combinatie met gratis WiFi bij Albert Heijn helemaal handig.

Beschikbaar voor: Android, iOS

3. Buienalarm

Buienradar kent iedereen wel, maar die geeft geen waarschuwingen. Buienalarm waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw locatie en/of ingestelde locaties met een neerslaggrafiek voor de komende twee uur en een interactieve radarkaart.

Beschikbaar voor: Android, iOS

4. Reckon

Je kunt over alles een mening hebben en de app van de website Recensiekoning laat je met een sterrensysteem recenseren wat je maar wilt. Reckon biedt een geheel eigen sociaal netwerk aan waar je op posts kunt reageren en deze kunt liken. De posts van Reckon kunnen via Facebook en Twitter worden gedeeld en via de website van Reckon worden bekeken.

Niet meer beschikbaar.

5. Thuisbezorgd

Ook eten bestellen kan dus via een app. De app laat gebruikers op basis van GPS-locatie of postcode een lijst met restaurants zien die bezorgen, waarna per restaurant het aanbod bekeken kan worden. Tijdens de bestelling kan worden aangegeven rond welke tijd de bezorger langskomt en aan betalen is ook gedacht, dat kan gewoon bij aflevering maar ook via iDEAL of PayPal.

Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows Phone

6. ING Bankieren

Net als alle grote banken biedt de ING een app met veel mogelijkheden, waaronder geld overmaken, saldo checken,
 af- en bijschrijvingen bekijken en zoeken en de app geeft inzicht in creditcardbestedingen.

Beschikbaar voor: Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone

7. NS Reisplanner Xtra

Reisplanner Xtra is een officiële dienst van NS met uitgebreide actuele reishulp voor onderweg. De app biedt actuele reisinformatie, stationsberichten: informatie over storingen en werkzaamheden op de dag (of zelfs op het moment) zelf, pro-actieve reisbewaking en lokale stations- en omgevingsinformatie.

Beschikbaar voor: Android, iOS

8. Iens

Als je het eten niet thuis wilt hebben maar uit eten wilt, biedt Iens de mogelijkheid om via de app bij restaurants te reserveren. Extra features: direct zien welke restaurants in je buurt zitten en of deze beschikbaar zijn, een routebeschrijving vanaf je huidige locatie naar het restaurant, actuele menukaarten met prijzen van gerechten, video-impressies bij meer dan 200 restaurants, foto’s van restaurantinterieurs en gerechten en een sorteermogelijkheid op populariteit en een overzicht van de hotspots van de stad.

Beschikbaar voor: Android, iOS

9. Uitzending Gemist

Dvd- en videorecorders zijn zo 2012. Iets gemist? Dan kijken we het toch terug via een app. De Uitzending Gemist-app van de Publieke Omroep maakt het terugkijken van televisieprogramma’s op je mobiel mogelijk. Uitzending Gemist past automatisch de beeldkwaliteit op de snelheid van de mobiele verbinding aan en laat gebruikers uitzendingen als tip naar anderen doorsturen.

Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows Phone

10. Flitsmeister

Toch niet met het openbaar vervoer? Dan is Flitsmeister misschien iets voor jou. De app draait op de achtergrond en meldt trajectcontroles, vaste flitspalen, mobiele controles en files. Het is mogelijk om Flitsmeister in combinatie met een navigatie-app te gebruiken en je ontvangt een notificatie zodra er een trajectcontrole plaatsvindt of flitspaal staat. De app is alleen te gebruiken op de A- en N-wegen en ontvangt een groot gedeelte van de informatie van zijn gebruikers.

Beschikbaar voor: Android, iOS

Mis je de nieuwsapps? Dat kan, NUtech.nl heeft ze met het oog op de objectiviteit buiten deze top tien gelaten. Gebruik jij één van bovenstaande apps of heb je zelf nog een aanvulling? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Europese kritiek op plannen Kroes

Vorige week werd het alomvattend plan van Eurocommissaris Neelie Kroes besproken in de Telecomraad van de Europese Unie. Iedereen staat...

Sluiten