Handige ‘vakantie’ apps

22 juli 2013 door in Mobiel internet.

mobiel internetJe kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app voor. Natuurlijk zijn er ook apps die je helpen bij het plannen, beleven én nagenieten van je vakantie. We zetten er in willekeurige volgorde een aantal op een rij. En ze zijn allemaal gratis.

TIP: Je vindt ze niet in het lijstje hieronder, maar het is natuurlijk ook handig om de apps van je mobiele telefonie-provider en je bank te installeren.

Klik op de oranje tekst voor meer informatie over de apps.

 

TripAdvisor Hotels Vluchten Restaurants

Beschikbaar voor: Android, iOS, Nokia en Windows Phone

De reizigersbeoordelingen, -foto’s en -kaarten kun je gebruiken voor het plannen van je reis. Met de app kun je zoeken naar gunstige vluchttarieven, mooie hotels en restaurants en leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Ook het boeken van vlucht, hotel of restaurant is mogelijk. Natuurlijk kun je ook je eigen ervaringen toevoegen.

Schiphol Amsterdam Airport

Beschikbaar voor: Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone

De Schiphol-app biedt, afhankelijk van het besturingssysteem, onder andere persoonlijke reisinformatie en actuele vluchtinformatie, parkeerplaats reserveren, een overzicht van activiteiten op de luchthaven en overig Schipholnieuws. De app is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

My Altitude

Beschikbaar voor: iOS

My Altitude gebruikt GPS-signalen om onder andere je huidige locatie te bepalen. Leuk om te zien hoe hoog je in de bergen zit bijvoorbeeld. Een internetverbinding is niet nodig waardoor de app het beste buiten werkt. Foto’s maken kan ook. Die worden opgeslagen met de coördinaten van de locatie waar je de foto maakt, de datum en lokale tijd.

Runkeeper

Beschikbaar voor: Android, iOS

Voor veel mensen is Runkeeper in Nederland al een persoonlijke trainer bij sportieve activiteiten, maar ook op vakantie is het leuk om via GPS je wandelingen of fietstochten te tracken.

XE Currency

Beschikbaar voor: Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone

Ga je buiten de Eurozone op vakantie gaat, dan is deze app een uitkomst om wisselkoersen te berekenen.

Currency

Beschikbaar voor: Android, iOS

Evenals XE Currency biedt deze app up-to-date informatie over wisselkoersen.

Instagram

Beschikbaar voor: Android, iOS

Met Instagram kun je al je vakantieavonturen vastleggen met foto’s en filmpjes (15 seconden) die je makkelijk deelt via Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare. Instagram biedt ook de mogelijkheid je foto’s en video’s met een filter te bewerken. Volgen en reageren kan ook.

Vine

Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows Phone

Met deze videodienst van Twitter maak je video’s van zes seconden die je kunt bewerken en daarna delen via Twitter en Facebook.

Pinterest

Beschikbaar voor: Android, iOS

Pinterest biedt je de mogelijkheid om inspiratie op te doen door de foto’s te bekijken die bijvoorbeeld onder de categorie reizen zijn gepind. Uiteraard kun je ook je eigen mooie vakantieplaatjes pinnen en zo anderen weer inspireren.

Google Vertalen / Android

Google Transalte / iOS

Deze apps vertalen woorden en uitdrukkingen in meer dan zestig talen. Invoeren kan, afhankelijk van het besturingssysteem en de taal, door middel van typen, stem, handschrift en camera.

Wereld Buienradar

Beschikbaar voor: iOS

Niet iedereen zoekt de zon op, dus soms kan het ook wel eens regenen tijdens de vakantie en dan wil je natuurlijk weten wanneer het weer droog wordt. Overigens is het bekijken van de buienradar als het stralend weer is ook heel leuk.

SOS op reis

Beschikbaar voor: Android, iOS

Natuurlijk gaat niemand er van uit, maar soms gebeuren er ook minder leuke dingen tijdens je vakantie. Paspoort kwijt, portemonnee gestolen of je wordt ziek. Deze app biedt je toegang tot de landelijke alarmdiensten, je kunt onder andere direct de alarmcentrale van je verzekeraar bellen en via je bank bankpassen en creditcards blokkeren.

Met deze lijst aan apps ga je ook mobiel gezien goed voorbereid op vakantie. Heb jij nog leuke suggesties? Laat ze ons weten via het reactieveld onderaan dit artikel.

2 reacties op "Handige ‘vakantie’ apps"

Marlon schreef op 22 juli 2013 om 09:50

Een weer app vind ik ook altijd handig, om een beetje de voorspelling voor de komende dagen in de gaten te houden. Of als je telkens verder trekt, kun je ook in je volgende bestemmingen kijken wat voor weer het is/wordt.

Annette Cost schreef op 22 juli 2013 om 12:54

Hoi Marlon,

Wereld Buien Radar laat je niet allen zien waar het regent, maar heeft ook een 10 daagse en 1 uurs weersvoorspelling voor alle locaties wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel abonnement niet duur maar ook niet goedkoop

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) onderzocht de tarieven voor mobiel bellen en internetten in de 34 aangesloten...

Sluiten