Half miljard actieve WhatsApp-gebruikers

23 april 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

WhatsAppWhatsApp is de magische grens van 500.000.000 gebruikers gepasseerd. Oprichter Jan Koum maakte dat nieuws in een blog bekend. Het cijfer geeft alleen de actieve gebruikers weer. Het daadwerkelijke aantal gebruikers zal dus nog hoger liggen.

Nieuwe gebruikers
De meeste nieuwe gebruikers komen uit Brazillië, Mexico, India en Rusland. Dagelijks worden er via WhatsApp 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s verstuurd, schrijft Koum.

Facebook
Door de overname van Facebook maakten critici en gebruikers zich zorgen over de privacy. Er werd destijds als reactie op de overname veel gebruik gemaakt van soortgelijke apps als Telegram, Threema en Line. Zowel Jan Koum als Facebook-oprichter Marc Zuckerberg stelden de gebruikers toen gerust: de privacy zou gewaarborgd blijven. Die geruststelling heeft blijkbaar het gewenste effect gehad. Sinds de overname zijn er namelijk zo’n 50 miljoen gebruikers bijgekomen.

WhatsApp had eerder deze maand ook al te maken met records die werden gebroken. Zo maakte het Amerikaanse bedrijf op 2 april bekend maar liefst 64 miljard berichtjes in één etmaal af te hebben gehandeld.

WhatsApp

Eenvoud bewaren
In een reactie aan re/code geeft Jan Koum aan dat de lang verwachte belfunctie er ook aan zit te komen. Een exacte verschijningsdatum wordt nog niet genoemd, maar verwacht wordt dat het binnen enkele maanden mogelijk moet zijn om elkaar via WhatsApp te bellen.

Volgens Koum en mede-oprichter Brian Action is de grootste uitdaging echter om de eenvoud van de app te bewaren. In iOS 7 was het uiterlijk al aardig op de schop gegaan, maar de berichtendienst mag volgens de oprichters niet onnodig ingewikkeld worden. Koum zegt daarover:

“Waar ik me zorgen om maak is hoe we concurrerende functies kunnen blijven bieden zonder het interface ingewikkeld te maken, zonder een slechtere gebruikerservaring te creëren en zonder de applicatie ‘bloated’ te maken. De schermpjes zijn klein en er is een beperkt geheugen. Alles draait om focus!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone in gesprek met Netflix over toegang voor abonnees

Persbureau Bloomberg bericht dat provider Vodafone in overleg is met Netflix om aan abonnees gratis toegang te verschaffen tot de...

Sluiten