Gratis internet treinstations

19 augustus 2013 door in KPN en Mobiel internet.

T-Mobile wifi bij NSDe NS biedt in samenwerking met T-Mobile al sinds 2010 gratis internet aan in een groot deel van de intercity’s. Met ingang van september wordt kosteloos internet ook mogelijk op de grote stations. Spits ontdekte dat het nu al mogelijk is om op een aantal stations gebruik te maken van door KPN opengestelde HotSpots. NS en KPN maakten de gratis dienst nog niet bekend, omdat ze eerst willen testen of het netwerk een groot aantal gebruikers aankan.

In maart maakte de vervoerder bekend gratis internet niet te beperken tot de intercity’s. Er waren toen al vergevorderde plannen om ook de grote treinstations van gratis internet te voorzien. Spits ontdekte dat reizigers op de stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Amsterdam CS, Sloterdijk, Zuid en Amstel en Schiphol kunnen inloggen op KPN Hotspots er daarna worden verwezen naar de (mobiele) website van de NS. De NS wil echter nog niet bevestigen voor welke stations gratis wifi gaat gelden. Dat wordt pas in september officieel bekendgemaakt. De NS biedt het gratis internet op stations aan als extra dienstverlening.

Sneller

Nog dit jaar moeten alle 365 NS-intercity’s zijn voorzien van gratis draadloos internet. Het internet op de stations zal echter veel sneller zijn, waardoor ook filmpjes via  videodiensten als YouTube zijn te bekijken. In de treinen worden deze diensten geblokkeerd om de internetsnelheid niet te verlagen. Over die blokkade bestaat onvrede bij de politici Martijn van Dam (PvdA) en Kees Verhoeven (D66), zij stellen dat bestrijden van congestie alleen mag door bepaalde diensten bij druk verkeer voorrang te geven boven andere diensten, men mag geen diensten geheel blokkeren. Dat is in strijd met de netneutraliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Goede manieren voor mobiele telefonie

Pas kwam ik een foto tegen van een gezin, vader, moeder en twee kinderen, op een terras. Gezellig, denk je...

Sluiten