Goedkope telecomaanbieders doen goede zaken

6 november 2013 door in KPN en T-Mobile en Vodafone.

currency-rates-767836-mIn het derde kwartaal van 2013 bleef KPN marktleider op de postpaidmarkt, maar moest wel marktaandeel prijsgeven. Ook het aandeel van T-Mobile en Vodafone daalde licht. De aanbieders van goedkope abonnementen deden daar hun voordeel mee. Tele2 noteerde een verdubbeling van het marktaandeel ten opzichte van het derde kwartaal 2012.

Telecompaper volgde de ontwikkelingen in het derde kwartaal op de postpaidmarkt (abonnementen en sim only). Van de mobiele klanten heeft 73 procent een postpaidbundel, waarvan een derde sim only is. KPN-telg Telfort heeft een bovengemiddeld aantal sim only-klanten. KPN is met 27 procent nog steeds de nummer één maar verloor in vergelijking met dezelfde periode in 2012 vijf procent, T-Mobile en Vodafone daalden twee procent naar een marktaandeel van respectievelijk 25 en 23 procent. Het aantal postpaidklanten met een smartphone nam toe, van 68 procent in kwartaal drie van 2012 naar 81 procent in 2013. Die smartphonebezitters hebben natuurlijk ook een provider nodig en zij kiezen dan vaker voor de kleine aanbieders die dus langzaam terrein winnen. Simyo, van KPN, en hollandsnieuwe van Vodafone zagen een bescheiden stijging van het marktaandeel, maar Tele2 verdubbelde ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

Tele2

Eerder verklaarde Tele2 een marktaandeel van twintig procent na te streven in Nederland. De Zweedse aanbieder verwelkomde in het afgelopen kwartaal 56.000 nieuwe ‘mobiele’ klanten en heeft er nu 640.000 in Nederland en is dus goed op weg. Het succes is een gevolg van de grote keuzevrijheid op het gebied van abonnementen waarbij klanten alleen betalen voor wat ze gebruiken en de scherpe tarieven verklaart Tele2. De provider is in samenwerking met T-Mobile begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een eigen 4G-netwerk. Het 4G-netwerk van KPN vordert gestaag en de provider plukte daar de vruchten al van. Het aantal klanten dat 4G gebruikt steeg van 21.000 eind juni naar 100.000 drie maanden later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone over in Amerikaanse handen?

Volgens persbureau Bloomberg zijn er ontwikkelingen gaande die erop wijzen dat het Britse Vodafone over kan gaan in Amerikaanse handen...

Sluiten