Goedkoopste mobiele telefonie in Denemarken

5 juni 2014 door in Sim Only.

EUHet is in Denemarken het goedkoopst om een mobiel abonnement af te sluiten. Nederland bevindt zich in de middenmoot. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse bureau Telecompaper. Het bedrijf heeft 3300 abonnementen uit maar liefst 72 landen met elkaar vergeleken.

Andere landen waarin mobiele telefonie relatief goedkoop is zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Zweden. Portugal en Griekenland zijn in vergelijking met andere landen in West- en Zuid-Europa daarentegen landen waar de consument het duurst uit is. De uitkomst lijkt daarmee overeen te komen met de uitkomst van hetzelfde onderzoek een jaar geleden. Ook toen al bleken Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken en Zweden landen te zijn waar je voor weinig geld gebruik kon maken van mobiele telefonie.

Verschillende abonnementen
Bij het onderzoek is er gekeken naar verschillende soorten abonnementen: een met een goedkoop toestel, een met een middenklasse-toestel, een met een duur toestel en een sim-onlyabonnement.

De kosten in landen als Finland en Noorwegen zijn dit jaar relatief gezien echter wel aanzienlijk lager geworden. Nederland vormt met onder andere België, Duitsland en Italië de middenmoot. Daar betalen consumenten soms meer en soms juist minder aan mobiele kosten, afhankelijk van het type abonnement.

Sim-onlyabonnement
Een goed voorbeeld om de prijsverschillen in de Europese te landen te duiden zijn de kosten voor sim-onlyabonnementen. Zo betaal je voor een abonnement met een relatief grote bundel (1000+ minuten en 2GB+ data) in Denemarken zo’n 20 euro per maand, terwijl je voor dezelfde bundel in Griekenland maar liefst 92 euro neer moet tellen. Zo’n dergelijk abonnement kost in Nederland 42 euro (zie schema hieronder).

Kosten mobiele telefonie Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone 4G breidt uit

Vodafone maakt mobiel internet via zijn 4G-netwerk ook beschikbaar voor prepaidklanten en voor gebruikers van hybride abonnementen. Daarnaast wordt het...

Sluiten