Geen smartphone? 50 procent korting!

27 november 2013 door in Algemeen en Mobiel internet.

mobiel_etenZeg eens eerlijk, als jij uit eten gaat, lukt het dan om je mobiele telefoon in je tas of zak te laten zitten? Of wil je toch echt geen enkele oproep of update missen? Ik kan het niet met cijfers onderbouwen, maar ik denk dat er de afgelopen jaren toch wel een en ander is veranderd aan de eettafel, zowel thuis als in en restaurant. De mobiel is altijd wel binnen handbereik, ook al is het maar om een foto van je eten te maken.

Nog niet zo lang geleden plaatsten we een infographic over de etiquette rond mobiel telefoneren. We zagen daarin dat het in de VS en Frankrijk bijvoorbeeld gebruikelijk is om de telefoon op stil of uit te zetten in openbare gelegenheden zoals een restaurant. Jawdat Ibrahim, een Israëlische restauranteigenaar van restaurant Abu Gosh vlakbij Jeruzalem, werd de ‘smartphoneterreur’ ook zat. Hij zag steeds vaker gasten in stilte naar hun telefoonscherm staren en hun gezelschap negeren of nog erger, hun eten vergeten waardoor hem regelmatig werd gevraagd het weer op te warmen. Gasten vragen om de telefoons in te leveren bij binnenkomst of het verzoek ze op de trilstand te zetten boden geen oplossing. Ibrahim koos voor een andere benadering om de eetcultuur met aandacht voor voedsel en gasten onderling weer terug te brengen.

Korting

Vorige week begon hij met het aanbieden van vijftig procent korting op de rekening aan gasten die hun telefoon links laten liggen onder het eten. Een actie waarmee hij en behoorlijk financieel risico loopt, zeker omdat er in de eerste week veel gebruik van werd gemaakt. De restauranteigenaar is er echter van overtuigd dat het zich op de lange termijn terugbetaalt doordat hij met zijn ‘mobielloos’ restaurant nieuwe klanten verleidt om bij hem te gast te zijn.

En jij? Kun jij van een diner genieten en onderhoudend zijn voor je gezelschap zonder de afleiding van een mobiele telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Robin Mobile biedt nu drie varianten

In juni van dit jaar startte Robin Mobile als nieuwe aanbieder op de Nederlandse telecommarkt. Het sim only aanbod is...

Sluiten