Geen problemen mobiel verkeer tijdens kroning

1 mei 2013 door in KPN en Mobiel internet en T-Mobile en Vodafone.

Koninginnedag 2013Er werden gisteren veel mensen verwacht in Amsterdam, dus hadden de aanbieders van mobiele telefonie de nodige voorzorgen genomen. Het bleek voldoende, het dataverkeer verliep door de drukte wat trager, maar liep niet vast. Zelfs niet toen alle foto’s en filmpjes van de balkonscène werden verstuurd.

Het was gisteren voor veel partijen een spannende dag. Natuurlijk in de eerste plaats voor de koning en zijn gezin en voor prinses Beatrix. Maar ook de burgemeester van Amsterdam en de beveiliging slaakten aan het einde van de dag wellicht een zucht van verlichting dat alles feestelijk en zonder wanklanken is verlopen. Hoewel de telecomproviders de nodige extra capaciteit beschikbaar hadden, bleef het toch spannend of de netwerken in de lucht bleven. Dat bleven ze en iedereen kon bellen, sms’en en zijn foto’s en filmpjes op de diverse social media-platformen plaatsen.

Balkon

KPN en Vodafone registreerden de grootste piek in het dataverkeer op het moment dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en de kleine prinsesjes op het balkon van het Paleis op de Dam stonden. “Het was wat drukker op de weg, dus er moest wat langzamer worden gereden, maar berichten kwamen wel aan”, zo verwoordde een woordvoerder van KPN het.

Koninginnenacht

T-Mobile zag met name een piek in de zogenaamde Koninginnenacht, de nacht van maandag op dinsdag. Veel mensen waren wakker en belden vier keer meer en stuurden drie keer zoveel sms’jes dan normaal, daarmee kwam het mobiel verkeer 38 procent boven het gemiddelde nachtgebruik.

Waar was jij gisteren, in Amsterdam of volgde je het thuis voor de televisie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Uitrol 4G door Tele2 niet in 2013

Tele2 kocht eind vorig jaar twee mobiele netwerklicenties, waardoor ze een eigen 4G-netwerk kunnen realiseren in Nederland. De provider kiest...

Sluiten