Gebruik mobiel internet verdubbeld

12 februari 2015 door in Algemeen.

SmartphoneWe blijven massaal mobiel internetten met z’n allen. En het wordt alleen maar meer: het afgelopen jaar is er 51 procent meer aan mobiele data verstuurd, blijkt uit onderzoek van Autoriteit Consument en Markt (ACM). De oorzaak hiervan wordt gelegd bij de investeringen in 4G-netwerken van het afgelopen jaar.

Twee keer zoveel
Vanochtend publiceerde ACM het onderzoek. In het derde kwartaal van 2014 werd er voor 17,7 petabyte verbruikt. Dat is een kleine 18 miljard mb, en twee keer zoveel als dezelfde periode in het jaar ervoor.

ACM-bestuurslid Henk Don: “We zien dat het gebruik van mobiel internet onverminderd snel blijft groeien, door de forse investeringen in 4G-netwerken.” Zo wisten Vodafone en KPN hun 4G-netwerken het afgelopen jaar al landelijk dekkend te maken.

Qua bellen en sms’en zie je in de resultaten van ACM een kleine afname. Deze cijfers verschillen niet zoveel ten opzichte van eerdere periodes als het gebruik van mobiele data doet.

Twee jaar terug
Als je het vergelijkt met twee jaar terug, is het gebruik van mobiele data zelfs verdriedubbeld. Zo werd in het derde kwartaal van 2012 nog 5,9 petabyte aan mobiele data verbruikt.

Telecommonitor-2014-Q3-big

ACM
Elk kwartaal publiceert ACM de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van onder andere mobiele diensten. Dat doen ze op basis van cijfers van de belangrijkste partijen in deze sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone kwartaalcijfers: minder klanten, meer omzet

Vandaag eten ze ongetwijfeld taart bij Vodafone. De cijfers van het vierde kwartaal van 2014 (1 oktober t/m 31 december) tonen...

Sluiten