Forum waardevol instrument voor T-Mobile

10 april 2013 door in T-Mobile.

T-Mobile forumT-Mobile begon in 2009 met een forum waar klanten vragen konden stellen aan acht moderatoren. Vier jaar verder is het forum een waardevol instrument binnen de dienstverlening.

Het T-Mobile Forum heeft anno 2013 bijna 140.000 geregistreerde gebruikers. Samen zijn zij goed voor 360.000 berichten, die zijn verdeeld over 50.000 topics. Het forum ontstond vier geleden als een initiatief van het webcareteam. Acht moderatoren zagen toe op de discussies die zich ontwikkelden. Sinds oktober 2012 zijn er, naast medewerkers van T-Mobile, ook vijftien klanten die een actieve en betrokken rol spelen op het forum vrijwillig als moderator actief. Zij hebben toegang tot het systeem achter het forum, en hebben korte lijnen met medewerkers van T-Mobile zodat zij makkelijk kunnen overleggen.

Helpen

Op veel vragen is op het forum al een antwoord te vinden. Als het om nieuwe vragen gaat, blijkt dat klanten elkaar graag helpen. Ruim de helft van de vragen wordt door forumleden onderling beantwoord. Daarmee blijkt het forum een gouden greep als het gaat om het ontlasten van de klantenservice en is het ook een mooie uitbreiding van de dienstverlening. De vijftien vrijwillige moderatoren halen hun voldoening vooral uit de waardering die hen ten deelt valt als zij een andere klant helpen. Samen tot een oplossing komen is het uitgangspunt. Populaire onderwerpen op het forum zijn onder andere: belstatus, iPhone 5, kosten, wifi, internet en nummerbehoud. Het is bijna ondenkbaar dat er bij 50.000 topics nog een vraag te bedenken is waarop het antwoord ontbreekt op het forum. Hoewel? De telecomwereld is voortdurend in beweging, dus dat levert toch ieder keer weer nieuwe vragen op.

Klantcontact T-Mobile

Vergelijk Sim Only feliciteert T-Mobile met de vierde verjaardag van hun forum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Google flirt met WhatsApp

Google en WhatsApp zouden na een eerdere flirt nu al een aantal weken stevig aan het daten zijn. Leidt dat...

Sluiten