Flinke toename gebruik mobiel internet

8 augustus 2014 door in KPN en T-Mobile.

T-Mobile mobiel internetUit cijfers van KPN, Vodafone en T-Mobile blijkt dat het internetgebruik op de Nederlandse mobiele netwerken het afgelopen jaar flink is gestegen. Zo meldt KPN dat het dataverbruik van de gemiddelde klant met meer dan 80 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Telecomprovider T-Mobile geeft zelfs aan dat klanten in gebieden met een sterk gemoderniseerd netwerk gemiddeld 128 procent meer data verbruiken dan een jaar geleden. En ook in andere gebieden is een stijging van tientallen procenten waarneembaar, aldus de provider op zijn website. En ook het netwerk van Vodafone is vorig jaar met ongeveer 85 procent gestegen.

4G-netwerk
Vooral KPN en T-Mobile zeggen de stijging te danken te hebben aan de komst van 4G-netwerken. Door de komst van deze nieuwe generatie netwerken kan er gebruik worden gemaakt van sneller internet. Daardoor maken klanten sneller gebruik van intensievere internetdiensten, zoals het bekijken van HD video’s en het downloaden van grote bestanden. Voorheen duurde dat vaak te lang, en ook het streamen ging niet altijd goed. Met de komst van 4G wordt daar veel meer gebruik van gemaakt.

Ook andere oorzaken, zoals een betere kwaliteit foto’s, zorgen ervoor dat er meer MB’s worden verbruikt. Daarnaast beschikken ook steeds meer Nederlanders over een smartphone, waardoor er steeds meer gebruik kán worden gemaakt van mobiel internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Provider Simpel maakt zich los van T-Mobile

De virtuele provider Simpel gaat verder als zelfstandig bedrijf. Met hulp van externe geldschieters kon het bedrijf zich losmaken van...

Sluiten