Facebook en E-Plus introduceren onbeperkt WhatsAppen

11 april 2014 door in Algemeen en KPN.

WhatsAppTot nu toe leek het erop dat de overname van WhatsApp door Facebook niet bijzonder veel gevolgen zou hebben. Nu blijkt er toch een belangrijke verandering aanstaande te zijn.

WhatsApp heeft namelijk een deal gesloten met de Duitse telecomaanbieder E-Plus en gaat zich daarmee op de providermarkt begeven. Daardoor wordt het mogelijk om voor 9,95 euro een simkaart te kopen, waarbij er gratis van WhatsApp gebruik kan worden gemaakt. De simkaart wordt geleverd met standaard 10 euro beltegoed. Bellen gaat 9 cent kosten en voor een sms’je brengt WhatsApp ook 9 cent in rekening. Mobiel internetten gaat 24 cent per MB kosten, maar daar zit WhatsApp dus niet bij inbegrepen.

Daarnaast kunnen er bij het prepaid sim-only aanbod voor 10 euro maar liefst 600 ‘units’ of ‘eenheden’ worden gekocht. Daarmee kan je bellen, sms’en en internetten. Hierbij is 1 unit goed voor 1 belminuut, 1 sms’je of 1MB. Het opvallende hieraan is dat deze 600 units maar 30 dagen geldig zijn. Een prepaidtegoed met slechts een maand houdbaarheid dus.

KPN
Het opmerkelijke aan deze deal is dat KPN in Nederland WhatsApp wilde tariferen. Zo zouden alle WhatsApp-gebruikers extra moeten betalen om gebruik te maken van de dienst. Het Duitse E-Plus, de dochteronderneming van KPN, maakt het in Duitsland nu dus juist gratis.

In februari werd WhatsApp gekocht door Facebook voor 19 miljard dollar. Wereldwijd telt de berichtendienst meer dan 450 miljoen gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vergelijking: Android en iOS

Android van Google en iOS van Apple zijn nog altijd de populairste besturingssystemen voor smartphones. Wil je een smartphone en...

Sluiten